4 φορές που δημοφιλείς καλλιτέχνες απέρριψαν ακόμα πιο δημοφιλή συγκροτήματα

Photo by Wikimedia Commons

Κι όμως, μπορούμε να σκεφτούμε τι θα γινόταν σε περίπτωση που είχαν απαντήσει θετικά

Το μουσικό "παζάρι" έχει δώσει κατά καιρούς πολύ καλά αποτελέσματα. Μέλη πάνε και έρχονται σε δημοφιλή γκρουπ, υπάρχουν καλλιτέχνες που έχουν γίνει γνωστοί με δύο, τρία ή και περισσότερα συγκροτήματα, καθώς και solo. Τι γίνεται όμως όταν βγαίνουν στο φως οι "χυλόπιτες" που έχουν δώσει κάποιοι από αυτούς.

Ακολουθούν 4 πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα απορρίψεων, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν γράψει τη μουσική ιστορία πολύ διαφορετικά!

- Joe Satriani (Deep Purple)
Ο βιρτουόζος κιθαρίστας αντικατέστησε τον Ritchie Blackmore για τις περιοδείες του 1993 και 94, ωστόσο η μόνιμη θέση είναι μια άλλη ιστορία. Απέρριψε τη θέση καθώς είχε ήδη υπογράψει με την Epic Records συμφωνία για την κυκλοφορία solo υλικού. Επίσης μιλώντας στο Ultimate Classic Rock πριν λίγα χρόνια υποστήριξε πως κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Blackmore.

- Daryl Hall (Van Halen)
Μετά την αποχώρηση του David Lee Roth, ο Eddie ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος ως προς την αντικατάσταση του. Ένας από τους υποψηφίους ήταν μάλιστα ο Daryl Hall, του γνωστού διδύμου Hall & Oates. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Q104.3, o Hall είπε πως πήγε στην οντισιόν μετά από παράκληση του Eddie που τον είχε παρακολουθήσει ζωντανά. Παρά το ότι πήρε το θέμα στα σοβαρά, ο Hall επέμεινε στα δικά του προσωπικά σχέδια. Οι Van Halen προσέλαβαν τον σπουδαίο Sammy Hagar και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

- Rory Gallagher (The Rolling Stones)
Στα τέλη του 1974, ο Mick Taylor αποχωρεί από τους Stones. Οι εναπομείναντες χρησιμοποιούν τα μέρη του album Black and Blue ώστε μεταξύ άλλων, να προσεγγίσουν και τον αντικαταστάτη του. Ανάμεσα σε αυτούς που δοκίμασαν την τύχη τους ήταν και ο Rory Gallagher. Οι Stones εντυπωσιάστηκαν, του προσέφεραν τη θέση, αλλά ο Rory επέλεξε να ξεκινήσει την solo περιοδεία του στην Ιαπωνία.

- John Bush (Metallica)
O James Hetfield ήθελε να αφοσιωθεί στην κιθάρα. Οι Metallica προτείνουν στον John Bush να αναλάβει τα φωνητικά. Αρνείται δηλώνοντας πίστη στο σχήμα του, τους Armored Saint. Λίγα χρόνια αργότερα, θα μπει και στο δυναμικό των Anthrax. Το Master of Puppets με τον Bush στα φωνητικά θα ήταν κάτι το οποίο δεν το συλλαμβάνει εύκολα ο rock νους.