Oasis : 10+1 facts που δε γνωρίζατε για τους θρύλους της brit pop

Photo by Wikimedia Commons

Τι πιο λογικό για ένα γκρουπ σαν τους Oasis να είναι γεμάτο από trivia και easter eggs

Είναι ξανά στην επικαιρότητα καθώς οι αδερφοί Noel και Liam Gallagher τα έχουν βρει και ετοιμάζονται για τις συναυλίες του 2025. Οι Oasis είναι από τα συγκροτήματα που κατά ένα τρόπο ορίζουν τα 90s, κυρίως μέσα από τα 2 albums που ταυτίστηκαν με το είδος της brit pop και απέκτησαν εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Μιλάμε φυσικά για τα Definitely Maybe και What's the Story? (Morning Glory). Εν αναμονή των συναυλιών τους, των οποίων τα εισιτήρια έχουν γίνει ανάρπαστα, βουτάμε στην πλούσια ιστορία τους και αναφέρουμε 10+1 facts που ίσως δε γνωρίζατε για το συγκρότημα. 

1) Ο Noel Gallagher δούλευε ως roadie στους Inspiral Carpets. Κάποια στιγμή το μάτι του έπεσε στην αφίσα της περιοδείας και στο venue που ονομαζόταν The Oasis. Αποφάσισε κατευθείαν για το όνομα του νέου του γκρουπ.

2) Ο Liam Gallagher εργαζόταν ως παρκαδόρος στο Old Trafford. Καθότι φανατικός οπαδός της μισητής Manchester City, η φαντασία μας μπορεί να οργιάσει. Σύμφωνα μάλιστα με το βιβλίο Oasis: The Truth, The Noel Truth Is Nothing Like The Truth, βανδάλισε τα αυτοκίνητα των Paul Ince και Eric Cantona

3) Ο Noel έγραψε το hit Supersonic σε μισή ώρα ανάμεσα σε ηχογραφήσεις, καθώς το υπόλοιπο γκρουπ είχε πάει έξω για κινέζικο φαγητό. 

4) Το 1996 οι Oasis έδωσαν δύο συναυλίες στο Knebworth, με το κοινό να ανέρχεται στις 125.000 για κάθε βραδιά. Είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη ζήτηση εισιτηρίων στην ιστορία για τη Βρετανία 

5) Το 1995 κυκλοφόρησε το single "Wibbling Rivalry". Δεν ήταν τραγούδι αλλά ένας ηχογραφημένος καυγάς μεταξύ Noel και Liam. Έφτασε στο no 52 των charts. 

6) Μέχρι σήμερα, η τελευταία συναυλία του γκρουπ δόθηκε στις 28 Αυγούστου 2009. Ένας καυγάς των αδερφών backstage σήμανε το τέλος της περιοδείας. 

7) Ο Noel έχει πει για τον αδερφό του Liam "Είναι ένας άνθρωπος με πηρούνι σε έναν κόσμο γεμάτο σούπες" 

8) Οι Oasis δε συμμετείχαν στο soundtrack του Trainspotting καθώς θεώρησαν πως το film αφορά την παρακολούθηση τρένων

9) Το γκρουπ είχε ανοίξει ένα μεγάλο beef με τους INXS. Μάλιστα ο Michael Hutchence είχε αλλάξει επίτηδες στίχο στο τραγούδι Elegantly Wasted από "I am elegantly wasted" σε "I am better than Oasis

10) Στο video του Live Forever, η κιθάρα του Noel είναι δώρο του Johnny Marr. Είναι μάλιστα αυτή που χρησιμοποιήθηκε στο album των Smiths "The Queen is Dead" 

11) Το Wonderwall πήρε το όνομα του από το ντεμπούτο album του George Harrison "Wonderwall Music"

 

 
Tags