Τα 10 σημαντικότερα singles του David Bowie 

Τραγούδια με Χρονολογία ή Ημερομηνία στον Τίτλο (Μέρος Α')

Όταν οι καλλιτέχνες έδιναν βάση στο ενδεικτικό τραγούδι του νέου δίσκου τους

Η αξία τους διατηρείται μέχρι και τη σημερινή εποχή, ωστόσο υπήρχε μια περίοδος που η κυκλοφορία ενός single υπήρξε η σημαντικότερη κίνηση marketing, για έναν καλλιτέχνη ή ένα συγκρότημα. Δε μιλάμε δε για μια μακρινή περίοδο όπως τα 70s, καθώς και στη δεκαετία του 90 αλλά και αργότερα, η τακτική αυτή παρέμενε προσφιλής. Το πρώτο και ενίοτε το δεύτερο single ενός album ήταν το ενδεικτικό τραγούδι, με το οποίο οι καλλιτέχνες ήθελαν να δείξουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν, προετοιμάζοντας έτσι το κοινό για κάτι σπουδαίο ενίοτε. Το οποίο φυσικά μεταφράζονταν και στις αντίστοιχες πωλήσεις, όταν το album κυκλοφορούσε. 

Ο σπουδαίος David Bowie δεν αποτέλεσε εξαίρεση από τον κανόνα αυτόν. Σε κάθε album που κυκλοφορούσε, το ιδανικό single προετοίμαζε το έδαφος για το ύφος που θα ακολουθούσε ο μοναδικός αυτός ροκ χαμαιλέοντας. Οι αλλαγές στον ήχο τους ήταν πολλές και στη συντριπτική τους πλειοψηφία πετυχημένες. Τα singles που κυκλοφόρησε κατά καιρούς αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για αυτόν τον ισχυρισμό.

Ακολουθούν τα 10 σημαντικότερα singles που κυκλοφόρησε ο David Bowie στην καριέρα του. Χωρίς χρονολογική ή αξιολογική σειρά. 

Life on Mars (1973)

 

Rebel Rebel (1974)

 

Sound and Vision (1977)

 

Sufragette City (1976)

 

Changes (1972)

 

Heroes (1977)

 

Let's Dance (1983)

 

Ashes to Ashes (1980)

 

Space Oddity (1979)

 

Young Americans (1975)