10 τραγούδια των θρυλικών Everly Brothers

Photo by Wikimedia Commons

Περιήγηση στη μουσική του αγαπημένου ντουέτου

Υπήρξαν το αρχέτυπο των ντουέτων τραγουδιστών, οδηγός για όλους τους επόμενους που ένωσαν τις φωνές τους ως προς τη δημιουργία αξέχαστων αρμονιών και μελωδιών. Οι Don και Phil Everly συνδύασαν όλες τις πρώιμες μορφές αγαπημένων ειδών για εκείνη την εποχή, με ροκ, country και ποπ στοιχεία να δένονται αρμονικά σε μια συλλογή τραγουδιών που τους εξασφάλισε το δρόμο προς την αιώνια αναγνώριση. 

Δυστυχώς όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν αλλά εν προκειμένω τελείωσαν και με πολύ άσχημο τρόπο. Ο Don άφησε τους προσωπικούς του δαίμονες να τον κυριεύσουν και το 1973, ύστερα από μια επεισοδιακή συναυλία, τα δύο αδέρφια μάλωσαν επί σκηνής, με τον Don να σπάει την κιθάρα και να αποχωρεί. Σποραδικά reunions και εμφανίσεις έλαβαν χώρα μέχρι τον θάνατο του Phil Everly, το 2014. 

Παρακάτω ακολουθούν 10 ιστορικά τραγούδια των Everly Brothers, τραγούδια που σίγουρα έχετε ξανακούσει είτε σε αυτές, είτε σε διασκευές άλλων καλλιτεχνών. Είναι ένα πολύ καλό δείγμα της χημείας που είχαν τα δύο αδέρφια, αλλά και ένδειξη της μεγάλης επιρροής τους στο γενικότερο μουσικό γίγνεσθαι της εποχής. Η λίστα δεν ακολουθεί κάποια αξιολογική ή χρονολογική σειρά.