1974 : This year in Classic Rock vol. VIII

1974

Τρεις δίσκοι που ξεχώρισαν στο classic rock πριν από 50 χρόνια vol. VIII

Ο μουσικός πλούτος της συγκεκριμένης χρονιάς, αλλά και της αντίστοιχης περιόδου, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Άλλα τρία σπουδαία albums του 1974, αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους αλλά εξίσου σημαντικά όσο και απολαυστικά.

1) UFO : Phenomenon
Ένα album το οποίο μνημονεύεται (και πολύ σωστά) από σημαντική μερίδα του κόσμου ως από τα defining albums της δεκαετίας. Το αγγλικό συγκρότημα κάνει την κίνηση ματ προσλαμβάνοντας τον Γερμανό Michael Schenker, το δε αποτέλεσμα στέκει μέχρι σήμερα ως ένα από τα πλέον επιδραστικά albums για ολόκληρα κινήματα. Χωρίς αυτό το album, είναι πολύ πιθανόν οι Iron Maiden και συναφείς καλλιτέχνες εντελώς διαφορετική μουσική κατεύθυνση.

 
2) Traffic : When the Eagle Flies
Ο ψυχεδελικός ροκ ήχος των Traffic, όπως ακριβώς έπρεπε να είναι εν έτει 1974. Επηρεασμένος σίγουρα από τις νέες ροκ τάσεις και προσεγγίσεις στις παραγωγές albums, αλλά με τα στοιχεία της μπάντας του Steve Winwood αναλλοίωτα. Το album είναι απολαυστικό, ακόμα και αν δεν φτάνει τα επίπεδα ενός "John Barleycorn must die". Highlight του δίσκου ίσως το Graveyard People.
 

 

3) Charlie Daniels Band : Fire on the Mountain
Ένας ακούραστος εργάτης της μουσικής του αμερικανικού νότου, ο Charlie Daniels μας έδωσε μία από τις (πολλές) πολύ καλές δουλειές του με το Fire on the Mountain, την εν λόγω χρονιά. Ενώ τα επόμενα χρόνια τα rock στοιχεία επιβλήθηκαν των υπολοίπων, εδώ η επιρροή της country δείχνει να υπερισχύει. Κάτι που δεν ενοχλεί κανέναν εφόσον υπάρχουν ύμνοι όπως το Long Haired Country Boy.