Atomic Rooster : Το σπουδαίο obscure rock συγκρότημα μέσα από 10+1 τραγούδια του

Photo by Wikimedia Commons

Η ιδιοφυία του Vincent Crane μέσα από τα τραγούδια των Atomic Rooster που έγραψαν ιστορία.

Την εποχή που μεγαλουργούσαν οι Led Zeppelin και οι Deep Purple, υπήρχαν ένα σωρό άλλα γκρουπ τα οποία υπηρετούσαν το classic rock από το πεδίο του underground. Καλλιτέχνες οι οποίοι είχαν να επιδείξουν εξαιρετικό ταλέντο και δουλειές, ωστόσο για μια σειρά από λόγους δεν έφτασαν ποτέ τα επίπεδα δημοφιλίας κάποιων συναδέλφων τους. Ένα από αυτά τα γκρουπ ήταν και οι σπουδαίοι Atomic Rooster.

Μετά τη θητεία τους στους Crazy World of Arthur Brown (του ιστορικού τραγουδιού Fire), οι Carl Palmer και Vincent Crane σχημάτισαν τους Atomic Rooster, με το γκρουπ να αποτελεί τον ιδανικό καμβά για τον Crane ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. O Vincent Crane υπήρξε ένας μουσικός-κεφάλαιο για το classic rock και τη χρυσή εποχή του, ωστόσο δυστυχώς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας στη ζωή του που δεν τον άφησαν να κάνει ίσως το περαιτέρω βήμα. Ένα από αυτά τα προβλήματα υπήρξε και η διπολική διαταραχή, από την οποία υπέφερε από το 1968 και έπειτα. Στη δισκογραφία των Atomic Rooster θα ξεχωρίσουν πολλά στοιχεία, αλλά το κυριότερο θα είναι το hammond και η γενικότερη δουλειά του Crane στα πλήκτρα, οι οποίες και πλέον αποτελούν σήμα κατατεθέν του γκρουπ, 50 και παραπάνω χρόνια αργότερα.

Τα παρακάτω 10+1 τραγούδια είναι μια πολύ καλή αρχή για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη δισκογραφία του αδικοχαμένου αυτού γκρουπ :