1974 : This year in Classic Rock vol. VII

1974

Τρεις δίσκοι που ξεχώρισαν στο classic rock πριν από 50 χρόνια vol. VII

Ο μουσικός πλούτος της συγκεκριμένης χρονιάς, αλλά και της αντίστοιχης περιόδου, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Άλλα τρία σπουδαία albums του 1974, αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους αλλά εξίσου σημαντικά όσο και απολαυστικά.

1) Rolling Stones - It's only rock n roll
Ίσως η αγαπημένη περίοδος των Rolling Stones για πολύ κόσμο, αυτή από 1970 έως 1975, μας δίνει ένα ακόμα μεγάλο δίσκο, ένα χρόνο μετά το Goats Head Soup. Το It's only rock n roll μπορεί φυσικά να μην είναι το καλύτερο τους album, ωστόσο είναι σίγουρα πολύ καλό και ποιοτικό, έχοντας πολλούς οπαδούς εκεί έξω. Το ομώνυμο τραγούδι είναι κλασικό, ενώ το Time waits for noone είναι ίσως το πιο υποτιμημένο Stones τραγούδι.
 

 

2) Sweet - Desolation Boulevard
Το να κυκλοφορείς δύο δίσκους την ίδια χρονιά είναι μεγάλο ρίσκο, εκτός αν λέγεσαι Thin Lizzy (1976), Rush (1975) και εν προκειμένω Sweet. Μαζί με το καταιγιστικό Sweet Fanny Adams, το 1974 κυκλοφορεί και το Desolation Boulevard το οποίο είναι απόλυτα ισάξιο με το αδερφάκι του, δίνοντας ίσως μεγαλύτερη σημασία στο μεγάλο hit. To "Fox on the Run" έγινε ακριβώς αυτό.
 

 

3) Dolly Parton - Jolene
Το Jolene είναι το 13ο studio album της Parton, με τη δισκογραφική της παρουσία να ξεκινάει το 1967. Μπορείτε να κάνετε τα μαθηματικά εσείς. Η Dolly έστησε έξυπνα την καριέρα της ως βασίλισσα της country, ωστόσο μαζί με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της, στο εν λόγω album ευθυγραμμίστηκαν οι πλανήτες. Δίσκος που περιέχει τα "Jolene" και "I will always love you" (το αυθεντικό), είναι καταδικασμένος να μείνει κλασικός.