Firehouse: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ HAIR METAL ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Οι FireHouse είναι ένα αμερικανικό συγκρότημα σκληρού ροκ που δημιουργήθηκε το 1984 στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια και στη συνέχεια μετακόμισε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, όπου υπέγραψαν με την Epic Records το 1989 Το συγκρότημα έφτασε στην επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με  σινγκλ όπως τα "Reach for the Sky", "Don't Treat Me Bad" και "All She Wrote", καθώς και με τις χαρακτηριστικές μπαλάντες τους "I Live My Life for You", «Love of a Lifetime» και «When I Look in Your Eyes». Στα American Music Awards του 1992, οι FireHouse κέρδισαν το βραβείο "Αγαπημένος νέος καλλιτέχνης Heavy Metal/Hard Rock".

Καθώς προχωρούσε η δεκαετία του 1990, το συγκρότημα παρέμεινε πολύ δημοφιλές στην Ασία, κυρίως στην Ιαπωνία και σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδία, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία και η Σιγκαπούρη. Διατήρησαν επίσης δημοτικότητα στη Νότια Αμερική και την Ευρώπη. Οι FireHouse συνέχισαν να κυκλοφορούν νέο υλικό στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, τα περισσότερα από τα οποία κυκλοφόρησαν με επιτυχία στην Ιαπωνία. Το συγκρότημα συνέχισε επίσης να περιοδεύει διεθνώς, έχοντας συμμετάσχει δύο φορές στην ετήσια περιοδεία Rock Never Stops με άλλα συγκροτήματα του ίδιου είδους. Οι FireHouse υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει πάνω από 7 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως από το ντεμπούτο τους.

Αρχικά αποτελούμενο από τον τραγουδιστή/keyboardist C. J. Snare, τον κιθαρίστα Bill Leverty, τον ντράμερ Michael Foster και τον μπασίστα Perry Richardson, το συγκρότημα διατήρησε τα αρχικά του μέλη με εξαίρεση τον Richardson, ο οποίος έφυγε το 2000. Ο Richardson αντικαταστάθηκε δύο φορές πριν από τον σημερινό μπασίστα, Allen McKenzie , έλαβε τη θέση το 2004. Ο Snare παρέμεινε ως ο τραγουδιστής των FireHouse μέχρι τον θάνατό του στις 5 Απριλίου 2024.

Video Url

 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ HAIR METAL ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ 80s