THE DEAD SOUTH επιστροφή στις ρίζες

The Dead South είναι ένα folk-bluegrass μουσικό σύνολο με έδρα το Regina, Saskatchewan, Καναδάς. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε αρχικά το 2012 ως κουαρτέτο από τους Nate Hilts (φωνή, κιθάρα, μαντολίνο), Scott Pringle (κιθάρα, μαντολίνο, φωνητικά), Danny Kenyon (τσέλο, τραγούδι) και Colton Crawford (banjo). Ο Crawford άφησε το συγκρότημα το 2015 και αντικαταστάθηκε από τη μουσικό στούντιο Eliza Mary Doyle για αρκετά χρόνια. Ο Crawford επανήλθε στο συγκρότημα ξεκινώντας με την περιοδεία των Voices In Your Head στα μέσα του 2018. Ο Kenyon άφησε το συγκρότημα το 2020 μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακή συμπεριφορά, αλλά επανήλθε το 2021.

Το συγκρότημα έπαιζε ζωντανά πριν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο του EP με πέντε τραγούδια του 2013, The Ocean Went Mad και We Were to Blame. Το άλμπουμ τους Good Company το 2014 κυκλοφόρησε από τη γερμανική εταιρεία Devil Duck Records και οδήγησε σε σημαντικές περιοδείες στο εξωτερικό για τα επόμενα δύο χρόνια. Το σινγκλ της Good Company "In Hell, I'll Be in Good Company", σε παραγωγή του Orion Paradis στο στούντιο SoulSound, δημιουργήθηκε μαζί με ένα βίντεο στο YouTube και θεωρείται ότι συνέβαλε στην πρωτοποριακή κυκλοφορία για το συγκρότημα.

Μέχρι σήμερα, οι The Dead South έχουν κυκλοφορήσει τρία EP - The Ocean Went Mad and We Were to Blame (2013), Easy Listening για Jerks Pt. 1 (2022), Easy Listening for Jerks Pt. 2 (2022) και τρία στούντιο άλμπουμ: Good Company (2014), Illusion and Doubt (2016) και Sugar & Joy (2019).

Video Url

 

The Dead South - Long Gone

Video Url

 

The Dead South - The Recap [Official Music Video]

Video Url

 

The Dead South - Honey You - [Official Music Video]

Video Url

 

The Dead South - Banjo Odyssey [Official Music Video]

 

The Dead South - In Hell I'll Be In Good Company [Official Music Video]

 

The Dead South - Delirium [Official Music Video] (NSFW)

 

The Dead South - Miss Mary [Official Music Video]

 

The Dead South - Boots [Official Music Video]

 

The Dead South - Diamond Ring [Official Music Video]

 

The Dead South - Fat Little Killer Boy [Official Music Video]

 

The Dead South - People Are Strange [Official Music Video]

 

The Dead South - Chop Suey [Official Music Video]