Τα 100 καλύτερα Heavy Metal τραγούδια σύμφωνα με το Rolling Stone

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ μετά την Εποχή του Χαλκού και του Σιδήρου, η αληθινή Εποχή του Μετάλλου αναδύθηκε πριν από μισό αιώνα.

Το 1970, οι Black Sabbath προκάλεσαν πειστικά την αληθινή ουσία του κακού με το ξυλοφόρτιστο, τρίχορδο εναρκτήριο riff της κιθάρας στο τραγούδι «Black Sabbath», καθαγιάζοντας τον πρώτο καθαρό συνθλίπτη heavy-metal, και οι κυματισμοί εξαπλώνονται έντονα από τότε. Οι Judas Priest συντονίστηκαν στις σκοτεινές μελωδίες των Sabbath για να δημιουργήσουν τα δικά τους περίπλοκα, μίνι έπη που παραβιάζουν το νόμο, οι Metallica ενίσχυσαν τους ρυθμούς των Priest μπάντες με μέλη με μακριά μαλλιά  όπως οι Mötley Crüe και Quiet Riot έφτιαξαν τη μουσική για το MTV. -

Τα συγκροτήματα όπως  όπως οι Korn και Slipknot του έδωσαν ένα ζοφερό post-alt-rock και hip-hop πλεονέκτημα. Την ίδια στιγμή, οι αληθινοί πιστοί του έχουν δημιουργήσει ακραίες παγκόσμιες παραφυάδες όπως το death metal, το doom metal και το black metal.

Σε αυτές τις πέντε και πλέον δεκαετίες, οι λάτρεις του metal έχουν αγκαλιάσει τα τραγούδια του είδους ως έντονες δηλώσεις ατομικότητας. Για να είσαι metalhead, απορρίπτεις την κανονικότητα, είσαι πρόθυμος να πιστέψεις στον εαυτό σου και να επισκεφτείς τη σκοτεινή σου πλευρά γιατί ξέρεις ότι τα ντεσιμπέλ που σφάζουν το τύμπανο και οι επιθετικοί στίχοι είναι το χωνευτήριο στο οποίο νιώθεις κάτι νέο και μοναδικό.

Χρόνια μακριά από τις αρχικές του κρίσεις, το metal είναι πλέον μια πολιτιστική δύναμη. Με την πάροδο του χρόνου, το heavy metal έφτασε στην κορυφή των ποπ τσαρτ, χρησίμευσε ως βάση για επιτυχημένες ταινίες, έσωσε την ημέρα σε τηλεοπτικές εκπομπές και μάλιστα σηματοδότησε την ευημερία σε όλο τον κόσμο.

The 100 Greatest Heavy Metal Songs of All Time