Πέθανε ο ντράμερ των Doobie Brothers, John Hartman

Ο John Hartman, συνιδρυτής των Doobie Brothers και ο ντράμερ όλων των μεγαλύτερων ηχογραφήσεων τους, πέθανε σε ηλικία 72 ετών.

Τα νέα κοινοποιήθηκαν από το συγκρότημα χθες (22 Σεπτεμβρίου 2022) στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο η ανάρτηση παρέλειψε την ακριβή ημερομηνία, την αιτία θανάτου ή την τοποθεσία. Το μήνυμά τους αποκαλούσε τον Χάρτμαν «άγριο πνεύμα, σπουδαίο ντράμερ και σόουμαν». Ο Χάρτμαν έγινε μέλος του Rock and Roll Hall of Fame το 2020, όταν το συγκρότημα εντάχθηκε τελικά μετά από δεκαετίες 

 

Οι Doobie Brothers έχουν κερδίσει τέσσερα βραβεία GRAMMY® και πούλησαν περισσότερους από 48 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως (συμπεριλαμβανομένων τριών πολυπλατινένιων, επτά πλατινένιων και 14 χρυσών άλμπουμ). Το 1976 το Best of the Doobies έχει πουλήσει περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα, κερδίζοντας το σπάνιο καθεστώς RIAA Diamond.

Τα Νο. 1 πιστοποιημένα με χρυσό σινγκλ τους "Black Water" (1974) και "What a Fool Believes" (1979) ηγούνται ενός καταλόγου επιτυχιών που περιλαμβάνει πέντε σινγκλ στο Top 10 και 16 Top 40 επιτυχίες.

 

Video Url

 

Video Url