Felt (1979 - 1988)

Οι Felt ήταν ένα αγγλικό συγκρότημα jangle pop, που σχηματίστηκε το 1979 στο Water Orton της Αγγλίας και με επικεφαλής τον μονώνυμο Lawrence. Ήταν ενεργοί για δέκα χρόνια μέχρι τη δεκαετία του 1980, κυκλοφορώντας δέκα σινγκλ και δέκα άλμπουμ. Το όνομα του συγκροτήματος εμπνεύστηκε από την έμφαση που έδωσε ο Tom Verlaine στη λέξη "felt" στο τραγούδι της τηλεόρασης "Venus".

Οι Felt αναφέρθηκαν ως επιρροή από τους Stuart Murdoch των Belle και Sebastian και τον Tim Burgess of the Charlatans, καθώς και από τα εναλλακτικά ροκ συγκροτήματα Manic Street Preachers, Girls,  και The Tyde. 

Ο Λόρενς ίδρυσε το συγκρότημα το 1979 με την κυκλοφορία του σινγκλ "Index", μια σόλο ηχογράφηση που δημοσίευσε ο ίδιος. Μια θορυβώδης προσπάθεια σε αντίθεση με τους επόμενους δίσκους του Felt, αργότερα βραβεύτηκε το single της εβδομάδας από τον Dave McCullough στη μουσική εφημερίδα Sounds.

Με τον Lawrence αρχικά στα φωνητικά και την κιθάρα, σχηματίστηκαν σωστά το 1980 με την προσθήκη του σχολικού φίλου Nick Gilbert στα ντραμς και του τοπικού κιθαρίστα Maurice Deebank. Το να γίνει συν-σεναριογράφος με τον Lawrence, το κλασικό στυλ παιχνιδιού του Deebank θα παρείχε τον χαρακτηριστικό ήχο του συγκροτήματος στα πρώτα του χρόνια.

Το συγκρότημα εμφανίστηκε ως τρίο πριν αποφασίσει ότι χρειαζόταν μπάσο. Ο Gilbert άλλαξε στο μπάσο και προστέθηκε ο ντράμερ Tony Race.Αντικαταστάθηκε αμέσως μετά από τον Gary Aige που θα παρέμενε το μόνο σταθερό μέλος εκτός από τον Lawrence σε όλη την υπόλοιπη ζωή του Felt, καθώς και το μόνο μέλος που έπαιξε και στα δέκα άλμπουμ τους.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Primitive Painters

Ballad of the Band

Rain of Crystal Spires

The Final Resting of the Ark

Space Blues