Talkin’ Loud: 1990 – 2000

Talkin’ Loud: 1990 – 2000

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 ο βρετανός dj και ραδιοφωνικός παραγωγός Gilles Peterson, έφευγε από την εταιρεία που είχε συνδημιουργήσει δύο χρόνια πριν, την Acid Jazz Records. Ήταν λίγο πριν μπουν στους καταλόγους της ονόματα που έκαναν το είδος όπως δηλώνει και ο τίτλος της γνωστό ανά την εμφύλιο, Jamiroquai, Brand New Heavies, Mother Earth, Corduroy και άλλοι. 

Εμπνευσμένος από μια σειρά κλαμπ εμφανίσεων με θέμα Talkin' Loud And Sayin' Something που με τη σειρά του ήταν επηρεασμένο από το τραγούδι του James Brown Talkin' Loud and Sayin' Nothing του 1972, ιδρύει την εταιρεία Talkin’ Loud. Τα πρώτα τρία ονόματα που υπογράφουν οι: Galliano, Incognito, και οι Young Disciples. Για δέκα περίπου χρόνια η εταιρεία είναι από τις κυρίαρχες στον χώρο της. Τα μουσικά της όρια, βάση στο ανήσυχο πνεύμα του ιδρυτή της, θα διευρυνθούν από τη σταθερή αγάπη της για Jazz, το φανκ και το Hip Hop φτάνοντας να αγγίξουν με τον Roni Size έως και το Drum and bass με την κυκλοφορία του New Forms, που κέρδισε το 1997 το βραβείο Mercury. Οι 4hero της ίδιας συνομοταξίας ήταν επίσης προτεινόμενοι για το σημαντικό για τη βρετανική μουσική βραβείο το επόμενο έτος με το τρίτο άλμπουμ και παρθενικό τους για την T.L., το Two Pages. Είχε προηγηθεί και από τα δύο ο δίσκος  του Courtney Pine – Modern Day Jazz Stories το 1995 και ο δίσκος των Young Disciples με το Road to Freedom υποψήφιο στην πρώτη απονομή των Mercury, το 1992. Η πέμπτη και τελευταία υποψηφιότητα για την εταιρεία ήρθε το 2000 με το περήφανο τέκνο της αγγλικής Garage, τον MJ Cole και το Sincere.

Ένας μικρός φόρος τιμής σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές ιστορίες των ‘90ς.

Τίτλος Τραγουδιού

Όνομα Καλλιτέχνη

There's Nothing Like This

Omar

Welcome To The Story

Galliano

Freedom Suite: (I) Freedom/ (II) Wanting / (III) To Be Free

Young Disciples

Apparently Nothin' - Soul River

Young Disciples

Always There

Incognito, Jocelyn Brown

Don't You Worry 'Bout A Thing

Incognito

Blanket

Urban Species, Imogen Heap

Listen - 12" Mix

Urban Species, MC Solaar

Caroline

MC Solaar

Still A Friend Of Mine

Incognito

Deep Waters

Incognito

Each One - Must) Teach One

Courtney Pine

C'Est La Vie

Terry Callier

Keep Your Heart Right

Terry Callier

I Am The Black Gold Of The Sun

Nuyorican Soul, Jocelyn Brown

Runaway

Nuyorican Soul, India

Nobody But Yourself

Terry Callier

When The Music Is Gone

Terry Callier

Heroes

Roni Size

Destination

Roni Size

Golden Age Of Life

4hero

Crazy Love

MJ Cole, Elisabeth Troy

Sanctuary

MJ Cole

 

Η μουσική:
 

Και ένα playlist στο youtube με έξι στιγμές που δεν υπάρχουν στην πλατφόρμα του spotify με Galliano, Marxman και United Future Organization

Video Url