Δισκοθήκη: Status Quo, η συνταγή του κεφιού

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Status Quo είναι ένα βρετανικό ροκ συγκρότημα. To συγκρότημα  ξεκίνησε από το Λονδίνο και ιδρύθηκε το 1962 από τον Φράνσις Ρόσι και τον Άλαν Λάνκαστερ ενώ ήταν ακόμη μαθητές.Μετά από μια σειρά από αλλαγές ονόματος και σύνθεσης, που περιελάμβαναν την εισαγωγή του John Coghlan το 1963 και του Rick Parfitt το 1967, το συγκρότημα έγινε The Status Quo το 1967 και Status Quo το 1969. Από το 2022, το γκρουπ ήταν ενεργό για 60 συνεχόμενα χρόνια (παρά την ανακοίνωση του χωρισμού το 1984, έπαιξαν Live Aid την επόμενη χρονιά και ξανάρχισαν τις κανονικές τους δραστηριότητες το 1986).

Είχαν πάνω από 60 επιτυχίες τσαρτ στο Ηνωμένο Βασίλειο – περισσότερες από κάθε άλλη ροκ μπάντα – συμπεριλαμβανομένων των "Pictures of Matchstick Men", "Down Down", "Rockin' All Over the World", "Whatever You Want", " In the Army Now», και «What You're Proposing». Είκοσι δύο από αυτά έφτασαν στο Top 10 στο UK Singles Chart και τα πενήντα επτά έφτασαν στο Top 40. Έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 100 σινγκλ και 33 άλμπουμ, τα περισσότερα από τα οποία ήταν μπεστ σέλερ. Από τότε που έφτασε στο νούμερο 5 στο τσαρτ άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου το 1972 με τους Piledriver, οι Status Quo πέτυχαν συνολικά 25 κορυφαία άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, επεκτείνοντας μέχρι την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, Backbone, το 2019. Από το 2015, ήταν ένας από τους μόλις 50 καλλιτέχνες που έχουν πετύχει περισσότερες από 500 συνολικά εβδομάδες στο UK Albums Chart. Με τους διάφορους δίσκους τους τόσο για single όσο και για άλμπουμ, οι Status Quo είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url