Δισκοθήκη: Teenage Fan Club από την Σκωτία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Teenage Fanclub είναι ένα σκωτσέζικο εναλλακτικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Bellshill κοντά στη Γλασκώβη το 1989.Το συγκρότημα ιδρύθηκε από τους Norman Blake (φωνή, κιθάρα), Raymond McGinley (φωνή, lead κιθάρα) και Gerard Love (φωνή, μπάσο), οι οποίοι μοιράστηκαν τα βασικά φωνητικά και τα τραγούδια μέχρι την αποχώρηση του Love το 2018. Από το 2019, το Η σύνθεση του συγκροτήματος αποτελείται από τους Blake, McGinley, Francis Macdonald (ντραμς, φωνητικά), Dave McGowan (μπάσο, φωνητικά) και Euros Childs (πλήκτρα, φωνητικά).

Video Url

 

 Αν και συχνά προσκολλάται ως εναλλακτικό ροκ, το συγκρότημα έχει ενσωματώσει μια μεγάλη ποικιλία στοιχείων από διάφορα στυλ μουσικής στα τραγούδια του.

Oi Teenage Fanclub είχan μια σειρά από ντράμερ, συγκεκριμένα τους Francis Macdonald, Brendan O'Hare και Paul Quinn. Μέλος ήταν και ο keyboardist Finlay Macdonald . Από τον Απρίλιο του 2021, το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει έντεκα στούντιο άλμπουμ και δύο συλλογικά άλμπουμ.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url