Δισκοθήκη: Buzzcocks Αγγλικό πανκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Buzzcocks είναι ένα αγγλικό πανκ ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Μπόλτον της Αγγλίας το 1976 από τον τραγουδιστή-τραγουδοποιό-κιθαρίστα Pete Shelley και τον τραγουδιστή-τραγουδοποιό Howard Devoto. Θεωρούνται ως θεμελιώδης επιρροή στη μουσική σκηνή του Μάντσεστερ. Πέτυχαν εμπορική επιτυχία με σινγκλ που συνδύασαν την ποπ δεξιοτεχνία με την ταχεία πανκ ενέργεια. Αυτά τα σινγκλ συλλέχθηκαν στο Singles Going Steady, ένα αναγνωρισμένο άλμπουμ συλλογής που περιγράφεται από τον μουσικό δημοσιογράφο και κριτικό, Ned Raggett, ως "πανκ αριστούργημα".

Video Url

 

Ο Devoto άφησε το συγκρότημα το 1977, και ο Pete Shelley έγινε ο κύριος τραγουδιστής-τραγουδοποιός. Αφού κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ, καθώς και το Singles Going Steady, το συγκρότημα διαλύθηκε το 1981 μετά από μια διαμάχη με την τότε δισκογραφική τους εταιρεία, αλλά ενώθηκαν ξανά το 1989 και κυκλοφόρησαν άλλα έξι άλμπουμ πριν από το θάνατο του Shelley το 2018, αλλά το συγκρότημα έχει παρέμεινε ενεργός. Ο Steve Diggle, ο κιθαρίστας και συνιδρυτής του συγκροτήματος, είναι πλέον τραγουδιστής. Πρόσθεσαν έναν νέο κιθαρίστα Mani Perazzoli. Συνεχίζουν να περιοδεύουν και κυκλοφόρησαν το δέκατο άλμπουμ τους το 2022.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url