Δισκοθήκη: Move πριν από τους ELO

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Move ήταν ένα βρετανικό ροκ συγκρότημα στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Είχαν εννέα τοπ 20 σινγκλ στην Αγγλία σε πέντε χρόνια, αλλά ήταν από τα πιο δημοφιλή βρετανικά συγκροτήματα που δεν βρήκαν πραγματική επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας τους, οι Move ηγήθηκαν από τον κιθαρίστα, τραγουδιστή και τραγουδοποιό Roy Wood. Έγραψε όλα τα σινγκλ του γκρουπ στο Ηνωμένο Βασίλειο και, από το 1968, τραγούδησε επίσης βασικά φωνητικά σε πολλά τραγούδια. Αρχικά, το συγκρότημα είχε τέσσερις βασικούς τραγουδιστές (Wood, Carl Wayne, Trevor Burton και Chris "Ace" Kefford) που μοίρασαν μεταξύ τους τα κύρια φωνητικά καθήκοντα.

Video Url

 

Οι Move εξελίχθηκαν από διάφορα γκρουπ με έδρα τα μέσα της δεκαετίας του 1960 στο Μπέρμιγχαμ, συμπεριλαμβανομένων των Carl Wayne & the Vikings, των Nightriders και των Mayfair Set. Το όνομά τους αναφερόταν στην κίνηση που έκαναν διάφορα μέλη αυτών των συγκροτημάτων για να σχηματίσουν την ομάδα. Εκτός από τον Wood, η αρχική σύνθεση πέντε κομματιών των Move το 1965 ήταν ο ντράμερ Bev Bevan, ο μπασίστας Ace Kefford, ο τραγουδιστής Carl Wayne και ο κιθαρίστας Trevor Burton. Μέχρι το 1972, οι Move είχε μειωθεί σε ένα τρίο αποτελούμενο από τους Wood, Bevan και Jeff Lynne, πρώην των Idle Race. Τα τελευταία χρόνια της μπάντας είδαν αυτή τη σύνθεση να  ονομάζεται Electric Light Orchestra, οι οποίοι σημείωσαν μεγάλη διεθνή επιτυχία μετά τη διάλυση των Move.

Μεταξύ 2007 και 2014, ο Burton και ο Bevan έπαιξαν κατά διαστήματα ως "The Move featuring Bev Bevan and Trevor Burton".

Video Url

 

Video Url