Δισκοθήκη: Neu! από την Γερμανία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Neu! , γερμανικά σημαίνει "New!", με κεφαλαία γράμματα) ήταν ένα δυτικογερμανικό συγκρότημα krautrock που δημιουργήθηκε στο Ντίσελντορφ το 1971 από τους Klaus Dinger και Michael Rother μετά την αναχώρησή τους από τους Kraftwerk. Η παραγωγή των άλμπουμ του γκρουπ έγινε από τον Conny Plank, ο οποίος έχει θεωρηθεί ως το «κρυμμένο μέλος» του γκρουπ. Κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ στην αρχική τους ενσάρκωση—Neu! (1972), Neu! 2 (1973) και Neu! 75 (1975)—πριν διαλυθούν το 1975. Επανενώθηκαν για λίγο στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Video Url

 

Αν και οι Neu! είχαν ελάχιστη εμπορική επιτυχία κατά τη διάρκεια της ύπαρξής τους, το συγκρότημα θεωρείται αναδρομικά σημαντικό του κινήματος Krautrock της δεκαετίας του 1970 της Δυτικής Γερμανίας. Είναι γνωστοί για την πρωτοπορία του «motorik» beat, ενός μινιμαλιστικού ρυθμού 4/4 που σχετίζεται με τους καλλιτέχνες του Krautrock. Η δουλειά τους έχει ασκήσει ευρεία επιρροή σε είδη όπως η electronica και το punk.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url