Δισκοθήκη: Avril Lavigne από τον Καναδά

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Avril Ramona Lavigne (γεννημένη στις 27 Σεπτεμβρίου 1984) είναι Καναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Σε ηλικία 16 ετών, υπέγραψε συμβόλαιο ηχογράφησης δύο άλμπουμ με την Arista Records. Το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ της, Let Go (2002), είναι το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις του 21ου αιώνα από Καναδό καλλιτέχνη. Απέδωσε τα επιτυχημένα σινγκλ "Complicated" και "Sk8er Boi", τα οποία έδωσαν έμφαση σε μια περσόνα του skate punk και της χάρισαν τον τίτλο "Pop-Punk Queen" από μουσικά έντυπα. Θεωρείται βασικός μουσικός στην ανάπτυξη της ποπ-πανκ μουσικής, καθώς άνοιξε το δρόμο για τη γυναικεία μουσική ποπ, επηρεασμένη από την πανκ, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της, Under My Skin (2004), έγινε το πρώτο άλμπουμ της Lavigne που έφτασε στην κορυφή του τσαρτ Billboard 200 στις Ηνωμένες Πολιτείες, πουλώντας 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Το τρίτο στούντιο άλμπουμ της Lavigne, The Best Damn Thing (2007), έφτασε στο νούμερο ένα σε επτά χώρες παγκοσμίως και γνώρισε τη διεθνή επιτυχία του single "Girlfriend", το οποίο έγινε το πρώτο της σινγκλ που έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα επόμενα δύο στούντιο άλμπουμ της, Goodbye Lullaby (2011) και Avril Lavigne (2013), γνώρισαν συνεχή εμπορική επιτυχία και ήταν και τα δύο πιστοποιημένα χρυσά στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες περιοχές. Αφού κυκλοφόρησε το έκτο στούντιο άλμπουμ της, Head Above Water (2019), επέστρεψε στις πανκ ρίζες της με το έβδομο στούντιο άλμπουμ της, Love Sux (2022). Οι διακρίσεις της περιλαμβάνουν οκτώ υποψηφιότητες για βραβεία Grammy.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url