Δισκοθήκη: Killers από το ροκ του 21ου αιώνα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Killers είναι ένα αμερικάνικο ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λας Βέγκας το 2001 από τους Brandon Flowers (κορυφαία φωνητικά, πλήκτρα, μπάσο) και Dave Keuning (επικεφαλής κιθάρα, δεύτερα φωνητικά). Αφού πέρασαν από μια σειρά από βραχυπρόθεσμους μπασίστες και ντράμερ στις πρώτες μέρες τους, τόσο ο Mark Stoermer (μπάσο, ρυθμική κιθάρα, δεύτερα φωνητικά) όσο και ο Ronnie Vannucci Jr. (ντραμς, κρουστά) εντάχθηκαν στο συγκρότημα το 2002. Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από ένα λογότυπο στο μπάσο τύμπανο μιας φανταστικής μπάντας που απεικονίζεται στο μουσικό βίντεο για το τραγούδι των New Order "Crystal".

Οι Killers έχουν κυκλοφορήσει επτά στούντιο άλμπουμ, καθένα από τα οποία έφτασε στην πρώτη θέση στο UK Albums Chart: Hot Fuss (2004), Sam's Town (2006), Day & Age (2008), Battle Born (2012), Wonderful Wonderful (2017). ), Imploding the Mirage (2020) και Pressure Machine (2021). Έχουν επίσης κυκλοφορήσει μια συλλογή B-sides and rarities, Sawdust (2007); ένα ζωντανό άλμπουμ, Live from the Royal Albert Hall (2009). ένα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, Direct Hits (2013). και μια χριστουγεννιάτικη συλλογή, Don't Waste Your Wishes (2016).

Από το 2016 και το 2017 αντίστοιχα, τόσο ο Stoermer όσο και ο Keuning είχαν παρατεταμένες περιόδους παύσης από το συγκρότημα, αν και και οι δύο παραμένουν επίσημα μέλη. Ο Stoermer αποσύρθηκε ως επί το πλείστον από τις περιοδείες, επικαλούμενος τόσο την εξάντληση από το δρόμο όσο και τα παρατεταμένα εφέ από ένα ατύχημα με πυροτεχνήματα, ενώ ο Keuning έχει κυκλοφορήσει ένα σόλο άλμπουμ. Παρά την παύση του από την περιοδεία, ο Stoermer συμμετείχε σε ηχογραφήσεις για το Wonderful Wonderful και το Imploding the Mirage και ανακοινώθηκε ότι ο Keuning συμμετείχε στην ηχογράφηση του Pressure Machine, το οποίο κυκλοφόρησε στις 13 Αυγούστου 2021. 

Οι Killers θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα του 21ου αιώνα,  πουλώντας περισσότερους από 28 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 10,8 εκατομμυρίων μόνο στις ΗΠΑ. 

Video Url

 

Video Url