Δισκοθήκη: Jackson 5 με τον Michael Jackson

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Jackson 5 (επίσης γνωστοί ως Jacksons) είναι ένα αμερικανικό ποπ συγκρότημα που αποτελείται από μέλη της οικογένειας Τζάκσον. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1964 στο Gary της Ιντιάνα και για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας τους αποτελούνταν από τα αδέρφια Jackie, Tito, Jermaine, Marlon και Michael. Τους διοικούσε ο πατέρας τους Τζο Τζάκσον.

Οι Jackson 5 εμφανίστηκαν σε σόου ταλέντων και κλαμπ στο Chitlin' Circuit, στη συνέχεια υπέγραψαν με την Steeltown Records το 1967 και κυκλοφόρησαν δύο σινγκλ. Το 1968, άφησαν τη Steeltown Records και υπέγραψαν με τη Motown, όπου ήταν το πρώτο γκρουπ που έκανε το ντεμπούτο τους με τέσσερις συνεχόμενες νούμερο ένα επιτυχίες στο Billboard Hot 100 chart με τα τραγούδια "I Want You Back", "ABC", "The Love You Save», και «I'll Be There». Πέτυχαν επίσης δεκαέξι σινγκλ στο Top-40 στο chart. Το συγκρότημα έφυγε από τη Motown για την Epic Records στις αρχές του 1976, με εξαίρεση τον Jermaine, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον μικρότερο αδερφό Randy. Στην Epic, κυκλοφόρησαν τέσσερα στούντιο άλμπουμ και ένα ζωντανό άλμπουμ μεταξύ 1976 και 1981, συμπεριλαμβανομένων των επιτυχημένων άλμπουμ Destiny (1978) και Triumph (1980) και τα σινγκλ "Enjoy Yourself", "Shake Your Body (Down to the Ground)", και «Can You Feel It».

Τα αδέρφια κυκλοφόρησαν επίσης σόλο άλμπουμ, με μεγαλύτερη επιτυχία τον Michael. Το 1983, ο Jermaine επανενώθηκε με το συγκρότημα για να εμφανιστεί στο Motown 25: Yesterday, Today, Forever TV special. Κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Victory την επόμενη χρονιά, ακολουθούμενη από μια εκτεταμένη περιοδεία που περιλάμβανε επίσης τραγούδια από τα σόλο άλμπουμ του Michael. Μετά την περιοδεία Victory, ο Michael και ο Marlon έφυγαν από το γκρουπ. Οι υπόλοιποι τέσσερις κυκλοφόρησαν το άλμπουμ 2300 Jackson Street χωρίς επιτυχία το 1989 προτού αποσυρθούν από την εταιρεία τους. Το 2001, οι Τζάκσον επανενώθηκαν στην τηλεοπτική ειδική γιορτή του Michael's 30th Anniversary. Τα τέσσερα μεγαλύτερα από τα αδέρφια ξεκίνησαν την Unity Tour το 2012 μετά τον θάνατο του Michael, και σχεδίασαν αρκετές σημαντικές παραστάσεις για το 2017.

Οι Jackson 5 έχουν πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Το 1980, τα αδέρφια τιμήθηκαν με ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame ως Τζάκσον. Εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997. Δύο από τις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος ("ABC" και "I Want You Back") συγκαταλέγονται στα 500 τραγούδια του Rock and Roll Hall of Fame που διαμόρφωσαν το Rock and Roll και, παράλληλα, Το "I'll Be There", εισήχθη επίσης στο Hall of Fame των Grammy.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url