Δισκοθήκη: Kurt Vile Αμερικανός τραγουδοποιός

 

 

Ο Kurt Samuel Vile (γεννημένος στις 3 Ιανουαρίου 1980)[2] είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, πολυοργανίστας και παραγωγός δίσκων. Είναι γνωστός για τη σόλο δουλειά του και ως πρώην κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος War on Drugs. Τόσο στο στούντιο όσο και κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων, ο Vile συνοδεύεται από το backing συγκρότημα του, τους Violators, το οποίο αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τους Jesse Trbovich (κιθάρα, σαξόφωνο), Rob Laakso (κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα), Kyle Spence (τύμπανα) και Adam Langellotti ( μπάσσο).

Επηρεασμένος από τους Pavement, John Prine, Neil Young, Ween, Tom Petty, Dinosaur Jr. και John Fahey, ο Vile ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα δημιουργώντας ηχογραφήσεις lo-fi στο σπίτι με τον συχνό συνεργάτη Adam Granduciel στη Φιλαδέλφεια, με τον οποίο έχει συμμετάσχει. σε πρώιμα έργα του War on Drugs καθώς και σε διάφορα σόλο έργα. Εστιάζοντας στη σόλο καριέρα του, ο Vile κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, το Constant Hitmaker (2008) και το God Is Saying This to You... (2009), συγκεντρώνοντας διάφορες εγγραφές στο σπίτι που χρονολογούνται από το 2003. Ο Vile υπέγραψε με τη Matador Records το 2009 και κυκλοφόρησε το δικό του τρίτο άλμπουμ, Childish Prodigy, την ίδια χρονιά. Ο δίσκος ήταν η πρώτη του ηχογράφηση σε στούντιο και με την πλήρη συμμετοχή των Violators.

Το 2011, ο Vile κυκλοφόρησε το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του, Smoke Ring for My Halo, το οποίο αύξησε σημαντικά την έκθεσή του. Το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του, Wakin on a Pretty Daze, κυκλοφόρησε το 2013, με τον Laakso να αντικαθιστά τον Granduciel στην μπάντα του. Το 2015, ο Vile κυκλοφόρησε το έκτο στούντιο άλμπουμ του, B'lieve I'm Goin Down... Το βασικό σινγκλ από το άλμπουμ, "Pretty Pimpin", ήταν το τραγούδι του Vile με την καλύτερη ερμηνεία μέχρι σήμερα, στην κορυφή του πίνακα Billboard Adult Alternative Songs στο Μάρτιος 2016. Η κυκλοφορία του το 2017, Lotta Sea Lice, είναι μια συνεργασία με την Αυστραλή τραγουδίστρια και κιθαρίστα Courtney Barnett. Το 2018, κυκλοφόρησε το όγδοο στούντιο άλμπουμ του, Bottle It In, ακολουθούμενο από ένα EP επηρεασμένο από τη χώρα, Speed, Sound, Lonely KV, το 2020.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url