Δισκοθήκη: Miranda Lambert H σύγχρονη κάντρυ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Miranda Leigh Lambert (γεννημένη στις 10 Νοεμβρίου 1983) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και κιθαρίστας της κάντρι. Γεννημένη στο Longview του Τέξας, ξεκίνησε στις αρχές του 2001 όταν κυκλοφόρησε ανεξάρτητα το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ της. Το 2003 τερμάτισε στην τρίτη θέση στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Nashville Star, έναν διαγωνισμό τραγουδιού που προβλήθηκε στο USA Network. Εκτός της σόλο καριέρας της, είναι μέλος των Pistol Annies που σχηματίστηκαν το 2011 μαζί με την Ashley Monroe και την Angaleena Presley. Η Λάμπερτ έχει τιμηθεί από τα Βραβεία Γκράμι, τα Βραβεία Ακαδημίας Μουσικής της χώρας και τα Βραβεία της Ένωσης Μουσικής της χώρας. Η Λάμπερτ έχει τιμηθεί με περισσότερα βραβεία Academy of Country Music από οποιονδήποτε καλλιτέχνη στην ιστορία.

Το δεύτερο και δημοφιλές ντεμπούτο άλμπουμ της Lambert Kerosene (2005) πιστοποιήθηκε πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρήγαγε τα σινγκλ "Me and Charlie Talking", "Bring Me Down", "Kerosene" και "New Strings". Και τα τέσσερα σινγκλ έφτασαν στα 40 κορυφαία τραγούδια του Billboard Hot Country Songs. Το δεύτερο άλμπουμ της, Crazy Ex-Girlfriend, κυκλοφόρησε στις αρχές του 2007. Τρία από τα σινγκλ του ("Famous in a Small Town", "Gunpowder & Lead" και "More Like Her") ανέβηκαν στα 20 καλύτερα του τσαρτ τραγουδιών της κάντρι , με το "Gunpowder & Lead" να γίνεται η πρώτη της συμμετοχή στο top 10 τον Ιούλιο του 2008. Το τρίτο της άλμπουμ, Revolution, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2009. Δύο από τα τραγούδια του - "The House That Built Me" και "Heart Like Mine" - ήταν στην κορυφή του Πίνακα Hot Country Songs.

Το Four the Record του 2011 περιελάμβανε τα σινγκλ "Baggage Claim", "Over You", "Fastest Girl in Town", "Mama's Broken Heart" και "All Kinds of Kinds". Η Lambert κυκλοφόρησε το πέμπτο της άλμπουμ, Platinum, το 2014. Ο δίσκος κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο Country άλμπουμ, και το βασικό σινγκλ του άλμπουμ "Automatic" έφτασε στην πρώτη πεντάδα στα τσαρτ Country. Το έκτο στούντιο άλμπουμ της, The Weight of These Wings, κυκλοφόρησε στις 18 Νοεμβρίου 2016 και στη συνέχεια έλαβε την πιστοποίηση Platinum από την Ένωση Ηχογραφήσεων της Αμερικής (RIAA).Το έβδομο στούντιο άλμπουμ της, Wildcard, κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου 2019 και κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο Country άλμπουμ στις αρχές του 2021. Τρία σινγκλ από το άλμπουμ ("It All Comes out in the Wash", "Bluebird" , "Settling Down") έφτασε στο top 20 των τσαρτ μουσικής της κάντρι και το δεύτερο επίσημο σινγκλ του άλμπουμ "Bluebird" έγινε το πρώτο τραγούδι του Lambert που έφτασε στην κορυφή του Billboard Country Airplay Chart ως σόλο καλλιτέχνης από το 2012.

Αργότερα συνεργάστηκε με τους τραγουδιστές-τραγουδοποιούς Jon Randall και Jack Ingram για το άλμπουμ The Marfa Tapes, ξεφεύγοντας από τον συνηθισμένο ήχο της  Κυκλοφόρησε στις 7 Μαΐου 2021 με την αναγνώριση των κριτικών. Η Λάμπερτ κυκλοφόρησε το όγδοο σόλο άλμπουμ της Palomino στις 29 Απριλίου 2022. Την ίδια χρονιά συμπεριλήφθηκε στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή από το Time.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url