Δισκοθήκη: My Morning Jacket το συγκρότημα του Jim James

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι My Morning Jacket είναι ένα αμερικάνικο ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Λούισβιλ του Κεντάκι το 1998. Το συγκρότημα αποτελείται από τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Jim James, τον μπασίστα Tom Blankenship, τον ντράμερ Patrick Hallahan, τον κιθαρίστα Carl Broemel και τον keyboardist Bo Koster. Ο ήχος του συγκροτήματος, με τις ρίζες του στη ροκ και τη κάντρι, είναι συχνά πειραματικός και ψυχεδελικός. Το συγκρότημα συγκέντρωσε ένα κοινό που ξεκίνησε τη δεκαετία του 2000 εν μέρει λόγω των ζωντανών εμφανίσεων του.

Το συγκρότημα γνώρισε για πρώτη φορά επιτυχία στην Ευρώπη μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ του, The Tennessee Fire (1999). Η επόμενη κυκλοφορία του, At Dawn (2001), οδήγησε σε νέους οπαδούς και προηγήθηκαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεση. Αφού υπέγραψε στη μεγάλη εταιρεία ATO Records, το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, το It Still Moves (2003) και το Z (2005), με το τελευταίο να αντιπροσωπεύει μια αλλαγή. Η επόμενη κυκλοφορία του γκρουπ, Evil Urges (2008), ήταν πιο πολωτική για τους θαυμαστές και τους κριτικούς, ενώ το Circuital (2011), το έκτο άλμπουμ τους, είχε μια πιο μετρημένη ανταπόκριση. Το έβδομο άλμπουμ του συγκροτήματος, The Waterfall, κυκλοφόρησε το 2015, ακολουθούμενο από το The Waterfall II το 2020 και το My Morning Jacket το 2021.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url