Δισκοθήκη: Decemberists ανεξάρτητο ροκ από το Όρεγκον

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Decemberists είναι ένα αμερικανικό indie rock συγκρότημα από το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Colin Meloy (κύρια φωνητικά, κιθάρα, κύριος τραγουδοποιός), Chris Funk (κιθάρα, multi-οργανίστας), Jenny Conlee (πιάνο, πλήκτρα, ακορντεόν), Nate Query (μπάσο) και John Moen (τύμπανα).

Video Url

 

Το ντεμπούτο EP τους, 5 Songs, κυκλοφόρησαν μόνοι τους το 2001. Το όγδοο και τελευταίο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους I'll Be Your Girl κυκλοφόρησε στις 16 Μαρτίου 2018 από την Capitol Records και είναι ο πέμπτος δίσκος του συγκροτήματος με τη δισκογραφική.

Εκτός από τους στίχους τους, οι οποίοι συχνά επικεντρώνονται σε ιστορικά περιστατικά ή/και φολκλόρ, οι Decemberists είναι επίσης γνωστοί για τις εκλεκτικές ζωντανές εμφανίσεις τους. Η συμμετοχή του κοινού είναι μέρος κάθε παράστασης, συνήθως κατά τη διάρκεια των encore. Το συγκρότημα ανεβάζει ιδιόρρυθμες αναπαραστάσεις ναυμαχιών και άλλων αιωνόβιων γεγονότων, συνήθως περιφερειακού ενδιαφέροντος, ή παίζει τραγούδια με μέλη του πλήθους.

Το 2011, το κομμάτι "Down by the Water" από το άλμπουμ The King Is Dead ήταν υποψήφιο για το καλύτερο ροκ τραγούδι στα 54α βραβεία Grammy.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url