Δισκοθήκη: Gary Clark Jr. κιθαρίστας του μπλουζ από το Τέξας

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Gary Lee Clark Jr. (γεννημένος στις 15 Φεβρουαρίου 1984) είναι Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής μπλουζ από το Όστιν του Τέξας που συνδυάζει μπλουζ, ροκ και σόουλ μουσική με στοιχεία χιπ χοπ. Το 2011, ο Clark υπέγραψε με την Warner Bros Records και κυκλοφόρησε το The Bright Lights EP Ακολούθησαν τα άλμπουμ Blak and Blu (2012) και The Story of Sonny Boy Slim (2015). Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Clark υπήρξε ένας παραγωγικός ζωντανός ερμηνευτής, τεκμηριωμένος από τον Gary Clark Jr. Live (2014) και τον Gary Clark Jr Live/North America (2017). Έχει μοιραστεί τη σκηνή με τους Eric Clapton, Tom Petty and the Heartbreakers, B.B. King and the Rolling Stones.

Video Url

 

Το 2014, ο Clark βραβεύτηκε με Grammy για την καλύτερη παραδοσιακή ερμηνεία R&B για το τραγούδι "Please Come Home". Το τελευταίο του άλμπουμ, This Land, κυκλοφόρησε το 2019. Το 2020, κέρδισε το βραβείο Grammy για το "Καλύτερο Ροκ Τραγούδι" και "Καλύτερη Ροκ Παράσταση" για το τραγούδι "This Land" από αυτό το άλμπουμ.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url