Δισκοθήκη: Little Dragon από την Σουηδία

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Little Dragon είναι ένα σουηδικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, που δημιουργήθηκε το 1996. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Yukimi Nagano (φωνητικά, κρουστά), Erik Bodin (ντραμς), Fredrik Wallin (μπάσο) και Håkan Wirenstrand (πλήκτρα).

Η πρώτη κυκλοφορία των Little Dragon ήταν το διπλό σινγκλ βινυλίου επτά ιντσών A-side "Twice"/"Test", που κυκλοφόρησε στην εταιρεία Off the Wall το 2006. Τον επόμενο χρόνο, το συγκρότημα υπέγραψε με τη μεγαλύτερη βρετανική ανεξάρτητη δισκογραφική Peacefrog Records και κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους τον Αύγουστο του 2007. Το δεύτερο άλμπουμ τους, Machine Dreams, κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2009 και συγκέντρωσε θετικές κριτικές. Το τρίτο άλμπουμ, Ritual Union, κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2011 και κατατάχθηκε στο νούμερο 41 της λίστας του Rolling Stone με τα 50 καλύτερα άλμπουμ του 2011. Το Clash το έβαλε στο νούμερο 31 στη λίστα του με τα 40 κορυφαία άλμπουμ του 2011.

Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, Nabuma Rubberband, κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2014 από την Why Music και γνώρισε την αποδοχή των κριτικών. Έλαβε υποψηφιότητα για το καλύτερο χορευτικό/ηλεκτρονικό άλμπουμ στα 57α Ετήσια Βραβεία Grammy. Το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, Season High, κυκλοφόρησε στις 14 Απριλίου 2017. Το New Me, Same Us, το έκτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου 2020.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url