Δισκοθήκη: Peter, Paul and Mary καταπληκτικά φωνητικά

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Peter, Paul and Mary ήταν ένα αμερικανικό λαϊκό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1961 κατά τη διάρκεια του φαινομένου της αναβίωσης της αμερικανικής λαϊκής μουσικής. Το τρίο αποτελούνταν από τον τενόρο Peter Yarrow, τον βαρύτονο Paul Stookey και την contralto Mary Travers. Το ρεπερτόριο του γκρουπ περιελάμβανε τραγούδια γραμμένα από τους Yarrow και Stookey, πρώιμα τραγούδια του Bob Dylan και διασκευές άλλων λαϊκών μουσικών. Έκαναν τεράστια επιτυχία στις αρχές και τα μέσα της δεκαετίας του 1960, με το ντεμπούτο τους άλμπουμ να βρίσκεται στην κορυφή των charts για εβδομάδες και βοήθησαν στη διάδοση της αναβίωσης της λαϊκής μουσικής. Μετά τον θάνατο της Travers το 2009, οι Yarrow και Stookey συνέχισαν να παίζουν ως ντουέτο με τα δικά τους ονόματα.

Video Url

 

Η Mary Travers είπε ότι επηρεάστηκε από τον Woody Guthrie, τον Pete Seeger και τους Weavers. Στο ντοκιμαντέρ Peter, Paul & Mary: Carry It On — A Musical Legacy, τα μέλη των Weavers συζητούν πώς ο Peter, ο Paul και η Mary ανέλαβαν τη δάδα του κοινωνικού σχολιασμού της λαϊκής μουσικής τη δεκαετία του 1960.

Το συγκρότημα εισήχθη στο Hall of Fame του Vocal Group το 1999. Ο Peter, ο Paul και η Mary έλαβαν το βραβείο Sammy Cahn Lifetime Achievement Award από το Songwriters Hall of Fame το 2006.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url