Δισκοθήκη: Smokey Robinson and The Miracles με ιστορικά τραγούδια

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Miracles (επίσης γνωστοί ως Smokey Robinson and the Miracles από το 1965 έως το 1972) ήταν ένα αμερικανικό φωνητικό συγκρότημα που ήταν η πρώτη επιτυχημένη ηχογράφηση για τη Motown Records του Berry Gordy και ένα από τα πιο σημαντικά και πιο επιδραστικά γκρουπ στην ποπ, το ροκ εν ρολ. , ιστορία της μουσικής soul και R&B.

Video Url

 

Αναφέρονται ως το «soul supergroup» της Motown, οι Miracles ηχογράφησαν 26 Top 40 Pop επιτυχίες, δεκαέξι από τις οποίες έφτασαν στο Billboard Top 20, επτά top 10 σινγκλ και ένα νούμερο ένα σινγκλ ("The Tears of a Clown ") ενώ οι Robinson και ο Tarplin ήταν μέλη. Μετά την αποχώρηση των Tarplin and the Robinson, το υπόλοιπο γκρουπ συνέχισε με τον τραγουδιστή Billy Griffin και με τη διαχείριση του Martin Pichinson που βοήθησε να ξαναχτιστούν οι Miracles, σημείωσαν δύο τελικά σινγκλ στο top 20, "Do It Baby" και "Love Machine", ένα δεύτερο Νο. 1,  πριν το γκρουπ φύγει για την Columbia Records το 1977, ηχογραφώντας ως κουιντέτο με τον αδερφό του Billy, Donald Griffin να αντικαθιστά τον Marv Tarplin, όπου μετά από μερικές κυκλοφορίες διαλύθηκαν το 1978. Συνολικά, το γκρουπ είχε πάνω από πενήντα επιτυχίες που καταγράφηκαν μέχρι τη στιγμή που διαλύθηκαν.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url