Δισκοθήκη: Paul Weller, πολυτάλαντος και διαχρονικός

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Paul John Weller (γεννημένος John William Weller, 25 Μαΐου 1958) είναι Άγγλος τραγουδιστής-τραγουδοποιός και μουσικός. Ο Weller απέκτησε φήμη με το πανκ ροκ/new wave/mod revival συγκρότημα The Jam (1972–1982). Είχε περαιτέρω επιτυχία με την blue-eyed soul μουσική των Style Council (1983–1989), πριν καθιερωθεί ως σόλο καλλιτέχνης με το ομώνυμο άλμπουμ του 1992.

Video Url

 

Παρά την ευρεία αναγνώριση των κριτικών ως τραγουδιστής, στιχουργός και κιθαρίστας, ο Weller παρέμεινε εθνικός, παρά διεθνής, σταρ και μεγάλο μέρος της τραγουδοποιίας του έχει τις ρίζες του στην αγγλική κοινωνία. Πολλά από τα τραγούδια του με τους Jam είχαν στίχους για τη ζωή της εργατικής τάξης. Ήταν η κύρια φιγούρα της αναγέννησης των mod των δεκαετιών του 1970 και του 1980, που συχνά αναφέρεται ως "The Modfather", και επιρροή σε μπάντες Britpop όπως οι Oasis.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url