Δισκοθήκη: Style Council, μια πιο καλλιτεχνική εκδοχή του Paul Weller

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Οι Style Council ήταν ένα βρετανικό συγκρότημα που σχηματίστηκε στα τέλη του 1982 από τον Paul Weller, τον πρώην τραγουδιστή, τραγουδοποιό και κιθαρίστα με το πανκ ροκ/new wave/mod revival συγκρότημα The Jam, και τον πληκτρά Mick Talbot, παλαιότερα μέλος των Dexys Midnight Runners. Bureau και των Merton Parkas. Το συγκρότημα έδωσε τη δυνατότητα στον Weller να οδηγήσει τη μουσική του σε μια πιο πνευματική κατεύθυνση.

Video Url

Η μόνιμη σύνθεση μεγάλωσε για να συμπεριλάβει τον ντράμερ Steve White και την τότε κοπέλα του Weller, τραγουδϊστρια Dee C. Lee. Άλλοι καλλιτέχνες όπως η Tracie Young, η Tracey Thorn (Everything but the Girl) και ο ντράμερ/κρουστά Steve Sidelnyk (που έχει παίξει για τους Madonna, Seal, Richard Ashcroft επίσης έπαιξαν και συνεργάστηκαν με το γκρουπ. . Όπως και με το προηγούμενο συγκρότημα του Weller, οι περισσότερες επιτυχίες του γκρουπ με έδρα το Λονδίνο ήταν στην πατρίδα τους, όπου σημείωσαν επτά επιτυχίες στο τοπ 10. Το συγκρότημα είχε επίσης επιτυχημένα σινγκλ και άλμπουμ στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url