Bruce Springsteen, είναι δύσκολο να τραγουδάς τραγούδια άλλων

Ο Bruce Springsteen έχει περάσει τα 70 και σκέφτηκε ότι είναι καιρός να αποδώσει φόρο τιμής σε μερικούς από τους καλλιτέχνες που αγάπησε σαν νέος.

 

Οι ερμηνείες του απέχουν αρκετά από τις πρωτότυπες, για όσους έχουν ζήσει αυτά τα τραγούδια, όμως γενικά η προσπάθεια είναι θετική γιατί πολλά από αυτά τα τραγούδια είχαν σαν ερμηνευτές καλλιτέχνες που έγραψαν ιστορία με τις εξαιρετικές φωνές και το ταλέντο τους που μετέφεραν σε αυτούς που ήταν τότε νεαροί σε ηλικία και ακολούθησαν το μουσικό επάγγελμα

 

''Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο. Διάλεγα υλικό και λέω, «Είναι δύσκολο να τραγουδάς τα τραγούδια κάποιου άλλου και να τα κάνεις να ακούγονται αυθεντικά και αυτό βγαίνει από μέσα σου». 

Συνάντησα λοιπόν αυτό το «Do I Love You», του Frank Wilson,  σπανιότατο Motown  φαντάζομαι, κανείς δεν το είχε ακούσει. Και θέλω να το δοκιμάσω. Και έτσι ο παραγωγός μου, Ron Aniello, δημιούργησε το κομμάτι και το κομμάτι ήταν πολύ καλό, πολύ δυνατό. Είπα, «Λοιπόν, αν μπορέσω να σηκωθώ κοντά στα φωνητικά του Φρανκ Γουίλσον, θα πάρω μια ανάσα». Και το ηχογραφήσαμε, ένιωσα υπέροχα».

Είπα καλά, ίσως προσανατολιστώ στη σόουλ μουσική, γιατί έτσι μεγάλωσα και όλοι οι σπουδαίοι μέντορές μου ήταν σόουλ άντρες που ήρθαν, ο Σαμ Μουρ και, φυσικά, ο Τζέιμς Μπράουν, ο Σμόκι Ρόμπινσον ως συνθέτης. Δηλαδή, τόσα πολλά. Και οι μεγάλοι τραγουδιστές, ο David Ruffin, ο Levi Stubbs, όλοι μάστερ. Ήταν όλοι οι κύριοι μου και είπα καλά, ας προσπαθήσω να τραγουδήσω λίγο από αυτό το υλικό''.

Video Url

 

Όλοι όσοι τραγουδούν τα πρωτότυπα έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον τρόπο ερμηνείας του Bruce

 

Video Url

 

Video Url