Δισκοθήκη: Billy Joel μεγάλο ταλέντο

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Ο William Martin Joel (γεννημένος στις 9 Μαΐου 1949) είναι Αμερικανός τραγουδιστής, πιανίστας, συνθέτης και τραγουδοποιός. Με το παρατσούκλι "Piano Man" από το άλμπουμ του και το ομώνυμο τραγούδι του, έχει κάνει μια εμπορικά επιτυχημένη καριέρα ως σόλο καλλιτέχνης από τη δεκαετία του 1970, έχοντας κυκλοφορήσει 12 άλμπουμ ποπ και ροκ στούντιο από το 1971 έως το 1993 καθώς και ένα στούντιο. άλμπουμ κλασικών συνθέσεων το 2001. Είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, καθώς και ο έβδομος καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και ο τέταρτος σόλο καλλιτέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πάνω από 160 εκατομμύρια δίσκους που πουλήθηκαν παγκοσμίως. Το συλλογικό του άλμπουμ του 1985, Greatest Hits Vol. Το 1 & 2, είναι ένα από τα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Video Url

 

Γεννημένος στο Μπρονξ, ο Τζόελ μεγάλωσε στο Λονγκ Άιλαντ, όπου και τα δύο μέρη επηρέασαν τη μουσική του. Μεγαλώνοντας, έκανε μαθήματα πιάνου με την επιμονή της μητέρας του. Αφού εγκατέλειψε το γυμνάσιο για να ακολουθήσει μουσική καριέρα, ο Joel πήρε μέρος σε δύο βραχύβια συγκροτήματα, τους The Hassles και τους Attila, πριν υπογράψει δισκογραφική συμφωνία με την Family Productions και ξεκινήσει μια σόλο καριέρα το 1971 με την πρώτη του κυκλοφορία Cold Spring Harbor. . Το 1972, ο Joel τράβηξε την προσοχή της Columbia Records μετά από μια ζωντανή ραδιοφωνική εκτέλεση του τραγουδιού "Captain Jack" που έγινε δημοφιλής στη Φιλαδέλφεια, ωθώντας τον να υπογράψει μια νέα δισκογραφική συμφωνία με την εταιρεία και να κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ του, Piano Man, το 1973. Μετά το Streetlife Serenade και το Turnstiles το 1974 και το 1976 αντίστοιχα, ο Joel κυκλοφόρησε το άλμπουμ του με κριτική και εμπορική επιτυχία, The Stranger, το 1977. Αυτό το άλμπουμ έγινε η κυκλοφορία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Columbia, πουλώντας πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα και δημιουργώντας πολλά σινγκλ, όπως το "Just the Way You Are", "Movin' Out (Anthony's Song)", "Only the Good Die Young" και "She's Always a Woman"; Ένα άλλο τραγούδι σε αυτό το άλμπουμ, "Scenes from an Italian Restaurant", είναι το αγαπημένο από τα δικά του τραγούδια του Joel και έχει γίνει βασικό στοιχείο των ζωντανών εμφανίσεων του.

Το επόμενο άλμπουμ του Joel, 52nd Street, κυκλοφόρησε το 1978 και έγινε το πρώτο του άλμπουμ που έφτασε στο Νο. 1 στο Billboard 200 chart. Ο Joel κυκλοφόρησε το έβδομο στούντιο άλμπουμ του, Glass Houses, το 1980 σε μια προσπάθεια να καθιερωθεί περαιτέρω ως ροκ καλλιτέχνης. Αυτή η κυκλοφορία περιελάμβανε τα "It's Still Rock and Roll to Me" (το πρώτο σινγκλ του Joel που έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100 chart), "You may Be Right", "Don't Ask Me Why" και "Sometimes a Fantasy". Το επόμενο άλμπουμ του, The Nylon Curtain, κυκλοφόρησε το 1982, και προήλθε από την επιθυμία να δημιουργήσει πιο λυρικά και μελωδικά φιλόδοξη μουσική. Το An Innocent Man, που κυκλοφόρησε το 1983, χρησίμευσε ως φόρος τιμής σε είδη μουσικής με τα οποία είχε μεγαλώσει ο Joel τη δεκαετία του 1950, όπως το rhythm and blues και το doo-wop. Αυτή η κυκλοφορία περιλάμβανε τα "Tell Her About It", "Uptown Girl" και "The Longest Time", τρία από τα πιο γνωστά τραγούδια του. Μετά το The Bridge and Storm Front το 1986 και το 1989 αντίστοιχα, ο Joel κυκλοφόρησε το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ του, River of Dreams, το 1993. Συνέχισε με το Fantasies and Delusions, ένα άλμπουμ του 2001 με κλασικές συνθέσεις που συνέθεσε ο Joel και ερμήνευσε o Βρετανοκορεάτηw πιανίστας Richard Hyung-ki Joo. Ο Τζόελ έδωσε δουλειά το 1988 για την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, Oliver & Company, στην οποία έπαιξε τον χαρακτήρα Dodger με το τραγούδι του, "Why Should I Worry?", και συνέβαλε στα soundtracks πολλών διαφορετικών ταινιών, συμπεριλαμβανομένων των Easy Money, Ruthless People. , και το μήνα του μέλιτος στο Βέγκας.

Κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων της σόλο καριέρας του, ο Joel παρήγαγε 33  Top 40 επιτυχίες στις ΗΠΑ, από τις οποίες τρεις ("It's Still Rock and Roll to Me", "Tell Her About It" και "We Didn 't Start the Fire") έφτασan στην κορυφή των τσαρτ Billboard Hot 100. Ο Joel έχει προταθεί για 23 βραβεία Grammy, κερδίζοντας 6 από αυτά, συμπεριλαμβανομένου του άλμπουμ της χρονιάς για τo 52nd Street. Ο Joel εισήχθη στο Songwriters Hall of Fame (1992), στο Rock and Roll Hall of Fame (1999), και στο Long Island Music Hall of Fame (2006). Το 2001, ο Joel έλαβε το βραβείο Johnny Mercer από το Songwriters Hall of Fame Το 2013, ο Joel έλαβε το βραβείο Kennedy Center Honours για την επιρροή του αμερικανικού πολιτισμού μέσω των τεχνών. Από την αρχή της σόλο καριέρας του, ο Joel είχε μια επιτυχημένη καριέρα σε περιοδείες, πραγματοποιώντας ζωντανές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Το 1987, έγινε ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που πραγματοποίησαν ροκ περιοδεία στη Σοβιετική Ένωση μετά την άμβλυνση της απαγόρευσης της ροκ μουσικής από τη χώρα. Παρά το γεγονός ότι αποσύρθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη συγγραφή και την κυκλοφορία της ποπ μουσικής μετά την κυκλοφορία του River of Dreams, συνεχίζει να περιοδεύει. κάνει συχνά εμφανίσεις στο Madison Square Garden.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url