Δισκοθήκη: Blood, Sweat and Tears, ωραίο πρωτοπόρο συγκρότημα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Blood, Sweat & Tears (γνωστοί και ως "BS&T") είναι ένα συγκρότημα τζαζ ροκ που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1967, γνωστό για τον συνδυασμό πνευστών και ροκ οργάνων. Εκτός από την πρωτότυπη μουσική, το συγκρότημα έχει ερμηνεύσει δημοφιλή τραγούδια των Laura Nyro, James Taylor, Carole King, The Band, Rolling Stones, Billie Holiday και πολλών άλλων. Το συγκρότημα έχει επίσης διασκευάσει μουσική από τους Erik Satie, Thelonious Monk και Sergei Prokofiev .

Video Url

 

Οι BS&T έχει περάσει από πολλές φάσεις με διαφορετικά πρόσωπα  και ένα ευρύ φάσμα μουσικών στυλ. Ο ήχος τους συνδύασε τη Rock, την Pop και τη R&B/Soul μουσική με τη μεγάλη μπάντα, ενώ πρόσθεσε επίσης ιδέες από την κλασική μουσική και την τζαζ.

Το συγκρότημα εμπνεύστηκε από το «brass-rock» των Buckinghams και τον παραγωγό τους, James William Guercio, καθώς και από την Maynard Ferguson Orchestra. Η επιτυχία του BS&T ήταν παράλληλη με εκείνη των παρόμοιων διαμορφωμένων συνόλων όπως οι Chicago και οι  Electric Flag, αλλά μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1970 η δημοτικότητα του συγκροτήματος είχε μειωθεί.

Video Url

 

 

Video Url