Δισκοθήκη: Smashing Pumpkins από τις αναλαμπές του ροκ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

 

Οι Smashing Pumpkins (επίσης αναφέρονται ως απλά Smashing Pumpkins) είναι ένα αμερικανικό εναλλακτικό ροκ συγκρότημα από το Σικάγο. Δημιουργήθηκε το 1988 από τον frontman και κιθαρίστα Billy Corgan, την μπασίστα D'arcy Wretzky, τον κιθαρίστα James Iha και τον ντράμερ Jimmy Chamberlin, το συγκρότημα έχει υποστεί αρκετές αλλαγές στη σύνθεση από την επανένωση το 2006, με τον Corgan να είναι το μοναδικό σταθερό μέλος από την ίδρυσή του. Η τρέχουσα σύνθεση περιλαμβάνει τους Corgan, Chamberlin, Iha και τον κιθαρίστα Jeff Schroeder.

Video Url

 

Αποκηρύσσοντας τις πανκ ροκ ρίζες πολλών από τους συγχρόνους τους, έχουν έναν ποικιλόμορφο ήχο με πυκνά επίπεδα, που περιέχει στοιχεία από gothic rock, heavy metal, dream pop, ψυχεδελική ροκ, progressive rock, shoegaze και electronica σε μεταγενέστερες ηχογραφήσεις. Ο Corgan είναι ο κύριος συνθέτης του γκρουπ. Η μουσική του ευελιξία και οι καθαρτικοί στίχοι του έχουν διαμορφώσει τα ξεχωριστά άλμπουμ του συγκροτήματος, τα οποία ένας συγγραφέας περιέγραψε ως "αγωνιασμένες, μελανιασμένες αναφορές από τη χώρα του εφιάλτη του Billy Corgan". Με 30 εκατομμύρια άλμπουμ που πουλήθηκαν παγκοσμίως, οι Smashing Pumpkins ήταν ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της δεκαετίας του 1990, που συχνά αναφέρεται ως μια σημαντική πράξη στη διάδοση της εναλλακτικής ροκ μουσικής. Ωστόσο, οι εσωτερικές συγκρούσεις, η χρήση ναρκωτικών και οι μειωμένες πωλήσεις οδήγησαν σε διάλυση το 2000.

Το 2006, ο Corgan και ο Chamberlin ενώθηκαν για να ηχογραφήσουν ένα νέο άλμπουμ των Smashing Pumpkins, Zeitgeist. Μετά από περιοδεία το 2007 και το 2008 με μια σύνθεση συμπεριλαμβανομένου του νέου κιθαρίστα Jeff Schroeder, ο Chamberlin άφησε το συγκρότημα στις αρχές του 2009. Αργότερα την ίδια χρονιά, ο Corgan ξεκίνησε μια νέα σειρά ηχογραφήσεων με μια εναλλασσόμενη σύνθεση μουσικών με τίτλο Teargarden by Kaleidyscope, η οποία περιελάμβανε αυτόνομα σινγκλ , κυκλοφορίες EP και δύο πλήρη άλμπουμ που επίσης εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του έργου—Oceania το 2012 και Monuments to an Elegy το 2014. Ο Chamberlin και ο Iha επανήλθαν επίσημα στο συγκρότημα τον Φεβρουάριο του 2018. 

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url