Κριτική της νέας ταινίας της Marvel "Black Widow"

Κριτική της νέας ταινίας της Marvel "Black Widow"

Από τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

«BLACK WIDOW»

6,5/10

Το φιλμ αφορά στην ιστορία της Μαύρης Χήρας. Την πρωταγωνίστρια Scarlett Johansson σκηνοθετεί η Αυστραλή Cate Shortland (Somersault, 2004). Το φεμινιστικό σενάριο υπογράφει ο Eric Pearson (Thor: Ragnarok, 2017), βασισμένος στην ιστορία της Jac Schaeffer (WandaVision, 2021) και του Ned Benson. Επειδή η υπόθεση αφορά στην γυναικεία ενδυνάμωση, την ισορροπία στην ταινία φέρνει όχι ένας άντρας συμπρωταγωνιστής, αλλά η ταλαντούχα Βρετανίδα ηθοποιός Florence Pugh (Little Women, 2019, Midsommar, 2019, Marcella, 2016). Η Pugh εμφανίζεται με δυναμισμό και χιούμορ στην οθόνη, τρολάροντας την ξέπνοη Johansson, που εκτελεί και χρέη συμπαραγωγού.

Τις δύο νεαρές ερμηνεύτριες πλαισιώνουν ο σέξι David Harbour (Stranger Things, 2016-2021) και η θαραλλέα ηθοποιός Rachel Weisz. Ο Harbour διασκεδάζει στον ρόλο ενός ισχυρού άντρα, που δεν είναι ανεγκέφαλος ή τοξικός. Η Weisz είναι αρκούντως αινιγματική ως Melina. Ως κακός ο Ray Winstone αποδεικνύει την αξία του. Δεν χρειάζεται να φορέσει στολή ή να έχει άκυρες εξάρσεις. Ρόλο έκπληξη διατηρεί ένα κορίτσι του James Bond. Η Μαύρη Χήρα μάλιστα σε μία σκηνή παρακολουθεί το Moonraker (1979). Η υπόθεση είναι απλή και οι δημιουργοί προσπαθούν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον με την συνεχή δράση. Θα μπορούσε η διάρκεια να είναι μικρότερη των δύο ωρών.

Την μουσική υπογράφει ο συνθέτης του θέματος του Tomorrow War, Lorne Balfe. Όπως το Tomorrow War θυμίζει videogame, έτσι και η αισθητική του Black Widow παραπέμπει στο παιχνίδι Control. Το look της ηρωίδας φρεσκάρει η σχεδιάστρια Jany Temime (Judy, 2019, Harry Potter). Ρόλο στην ταινία παίζει το τραγούδι του Don McLean American Pie, το οποίο ακούγεται φέτος και στη σειρά We Are Lady Parts, που επίσης αποθεώνει το girl-power. Η δημιουργία ανοίγει με την διασκευή της Malia J στο Smells Like Teen Spirit των Nirvana

https://www.youtube.com/watch?v=r4dh38DYvyQ&ab_channel=MaliaJ.

Trivia: Μη χάσετε την σκηνή μετά τους τίτλους τέλους, που σε ετοιμάζουν για κάτι νέο, σε άλλο μέσο...

Η ταινία κυκλοφορεί στις 8 Ιουλίου 2021 από την Feelgood Entertainment.