Ταινία για τις ιστορικές συναυλίες τους στο Knebworth το 1996 αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι Oasis

Ταινία για τις ιστορικές συναυλίες τους στο Knebworth το 1996 αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι Oasis

της Ηλιάνας Παπαπάνου

Στις 10 και 11 Αυγούστου του 1996, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της Βρετανίας, οι Oasis, έδωσαν δύο θρυλικές συναυλίες ιστορικής σημασίας στο Knebworth, οι οποίες καθόρισαν την πορεία του συγκροτήματος.

Ο κόσμος που βρέθηκε εκεί και παρακολούθησε τις συναυλίες κατάφερε να δει ζωντανά ένα συγκρότημα που εκείνη την εποχή βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του και το οποίο έμελλε να γίνει διαχρονικό. 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για εισιτήρια - το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούσε το 5% του βρετανικού πληθυσμού εκείνη την εποχή. Εν τέλει μόνο οι 250,000 κατάφεραν να βρεθούν εκείνες τις δύο βραδιές στο Knebworth. Μέχρι και σήμερα άνθρωποι που παρακολούθησαν τις συναυλίες αυτές, μιλάνε στα social media για το πόσο τυχεροί νιώθουν που έζησαν κάτι τέτοιο.

DaiNsEWWkAAR Pf

Τον Αύγουστο αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο "Knebworth" που θα περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις δύο βραδιές στο Knebworth από την φωτογράφο Jill Furmanovsky, γνωστή για τη δουλειά της με μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας του 1970 όπως Pink Floyd, Led Zeppelin και Sex Pistols μεταξύ άλλων.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Jake Scott την περιέγραψε ως «μια ιστορία που καθοδηγείται εξ ολοκλήρου από τη μουσική, μια rock'n'roll εμπειρία, που εκτυλίσσεται εκείνη τη στιγμή, σαν ένα οπτικό ρεύμα συνείδησης που χτίζεται γύρω από το εκτεταμένο αρχειακό υλικό από τις συναυλίες." Είπε ότι δεν θα υπάρξουν "συνεντεύξεις στην κάμερα ή περιττές αναδιηγήσεις από διασήμους".

Το ντοκιμαντέρ Supersonic των Oasis που κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2016, κατέγραψε την ιστορία του συγκροτήματος μέχρι και τις συναυλίες του Knebworth. Στο τέλος του ντοκιμαντέρ αυτού, ο Noel Gallagher αναρωτιέται αν το συγκρότημα του έφτασε στο peek της καριέρας του αγγίζοντας την κορυφή έπειτα από τις συναυλίες στο Knebworth.

https://www.youtube.com/watch?v=7wZJqUrJyDs

1844

Η συνέχεια της πορείας των Oasis είναι γνωστή σε όλους. Το συγκρότημα απέκτησε και άλλες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια με τον δίσκο "Be Here Now" το 1997 και κυκλοφόρησε τέσσερις ακόμη δίσκους πριν διαλυθεί το 2009.

Παρόλο που η σχέση των αδερφών Liam και Noel Gallagher είναι ακόμη περίεργη και οι δύο τους πλέον δεν επικοινωνούν, φήμες ήθελαν το συγκρότημα να επανενώνεται, ειδικά εν μέσω πανδημίας όταν ο Liam απάντησε έναν φαν του μέσω twitter πως θα συμβεί.

It’s gonna happen

— Liam Gallagher (@liamgallagher) February 14, 2021

Νωρίτερα αυτό το έτος, οι αδερφοί Gallagher ίδρυσαν μια νέα εταιρεία παραγωγής ταινιών, την Kosmic Kyte, με τον Liam να γιορτάζει στο Twitter: "Θα βάλουμε εκεί τις ταινίες που θα με κάνουν μεγάλο αστέρι, ξέρεις".

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους αργότερα το 2021, για τον εορτασμό της 25ης επετείου των συναυλιών στο Knebworth.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oasis (@oasis)

"Πραγματικά, τώρα, αν κλείσω τα μάτια μου, δεν θυμάμαι να περπατούσα στη σκηνή του Knebworth", δήλωσε ο Noel στη δημοσιογράφο Kirsty Young όταν εμφανίστηκε στο Radio 4 του BBC. "Ξέρω ότι συνέβη επειδή υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί."

67703 1

Ευελπιστούμε η ταινία αυτή να θυμίσει στον επιτυχημένο μουσικό πως το ό, τι έζησε εκείνες τις δύο βραδιές ήταν ιστορικής σημασίας, όπως είχε άλλωστε αναφέρει και ο ίδιος τότε όντας στη σκηνή, "This is history. This is history. Right here. Right now. This is history!'