Ιστορία γράφει ο Άντονι Χόπκινς: Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που κατακτά βραβείο BAFTA

Ιστορία γράφει ο Άντονι Χόπκινς: Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που κατακτά βραβείο BAFTA

Ο Άντονι Χόπκινς έγραψε ιστορία στα βρετανικά βραβεία BAFTA χθες, καθώς έγινε ο γηραιότερος άνδρας στην ιστορία που κατακτά το βραβείο Καλύτερου ηθοποιού.

Ο 83χρονος βετεράνος του κινηματογράφου, ο οποίος ήταν υποψήφιος για BAFTA ξανά το 2008, κατέκτησε το βραβείο για την εξαιρετική ερμηνεία του στην ταινία «Ο πατέρας», νικώντας τον Τσάντγουικ Μπόζμαν. Ωστόσο, παρά την ιστορική νίκη, ο Άντονι Χόπκινς δεν εμφανίστηκε μέσω Zoom στην εικονική τελετή και αργότερα αποκάλυψε ότι εκείνη την ώρα ζωγράφιζε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει στην Ουαλία.

Δεν ήξερε καν ότι κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού - Τον ενημέρωσε η οικογένειά του

Μάλιστα, ο Άντονι Χόπκινς, που ζει στην Ουαλία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε καν πως είχε κερδίσει το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού και ενημερώθηκε από την οικογένειά του που παρακολουθούσε την τελετή. Όπως είπε: «Αυτό είναι υπέροχο. Ποτέ στη ζωή μου δεν περίμενα να το πάρω αυτό. Έφτασα σε ένα σημείο στη ζωή μου, αυτή η συγκεκριμένη ταινία, το ξέρω πως είναι πολύ δυνατή. Άρα για μένα, αυτό είναι ένα μπόνους, είναι ένα αστείο μπόνους και θέλω να πω τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους υποψήφιους και τους νικητές. Είμαι έκπληκτος, καθόμουν εδώ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου ζωγραφίζοντας και άκουσα να πανηγυρίζουν από δίπλα, νόμιζα ότι παρακολουθούσαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου».

Η νίκη του Άντονι Χόπκινς τον κάνει τον μεγαλύτερο σε ηλικία ηθοποιό που κατακτά το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού, αλλά ο τίτλος του μεγαλύτερου σε ηλικία νικητή BAFTA ανήκει στην Εμανουέλε Ρίβα, η οποία σε ηλικία 84 ετών κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού για την ταινία «Amour» το 2012.

Παρόλο που απουσίαζε από την ίδια την τελετή, ο Άντονι Χόπκινς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου μετά την απονομή για την ιστορική του νίκη, λέγοντας πως ήταν πολύ «εύκολο» γι’ αυτόν να προσαρμοστεί στον ρόλο του. Όπως είπε: «Με κρατά μακριά από τα προβλήματα. Δεν θέλω να ακουστεί κάπως, αλλά είναι το μόνο πράγμα που ξέρω να κάνω, δεν ξέρω πώς έγινα ηθοποιός, αλλά είναι κάτι που βρίσκεται στο αίμα μου. Το απολαμβάνω, το λατρεύω, είναι μια υπέροχη ζωή. Η ταινία ‘Ο Πατέρας’ ήταν αρκετά εύκολη για μένα γιατί δεν χρειάστηκε να το δουλέψω πολύ, επειδή είμαι ήδη ηλικιωμένος, επομένως ήταν εύκολο για μένα, όπως και το γεγονός ότι εργαζόμουν με ένα σπουδαίο καστ ηθοποιών».

Στην ταινία «Ο Πατέρας» ο Άντονι Χόπκινς υποδύεται τον ρόλο ενός ηλικιωμένου πατέρα που παλεύει με την άνοια και ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι γνωρίζει κάποιον που έχει περάσει το ίδιο πράγμα. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Οι γονείς μου δεν υπέφεραν από άνοια, αλλά είχα έναν φίλο στην Αμερική του οποίου ο πεθερός πάσχει από άνοια και δεν ήξερε ποτέ πού βρισκόταν. Είδα την αντίδραση της οικογένειας. Νόμιζε πως η κόρη του ήταν η γυναίκα του. Και ήταν όλοι τους πολύ υπομονετικοί μαζί του και πέθανε πολύ ειρηνικά. Αυτή είναι η μόνη μου σύνδεση με την ασθένεια αυτή».