Twilight zone 2020: Τίποτα δεν είναι όπως παλιά

Twilight zone 2020: Τίποτα δεν είναι όπως παλιά

Μετά τον αποτυχημένο πρώτο κύκλο, της νέας εποχής του twilight zone, είδαμε τον δεύτερο το περασμένο Σαββατοκύριακο που προσωπικά πιστεύω ότι είναι το ίδιο μέτριος με τον πρώτο.

Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι μερικά πράγματα γίνονται once in a lifetime. Ο Jordan Peele, φαίνεται ότι του αρέσει να ασχολείται με αυτό το είδος. Το είχε αποδείξει άλλωστε με την ταινία Get Out.

Όταν όμως έχουν προηγηθεί, πριν 60 χρόνια αυτά τα πρωτοποριακά για την εποχή τους επεισόδια στο πρώτο και μυθικό τώρα πια, twilight zone, του Ροντ Σερλίνγκ, είναι άσκοπο να αναβιώνεται με έναν τέτοιο τρόπο, αυτή η σειρά, έστω και αν η τεχνολογία έχει προχωρήσει απίστευτα από την εποχή του '50

Βέβαια οι νεότεροι, που δεν γνωρίζουν εκείνα τα επεισόδια, μπορεί ίσως να τα παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον, δεν ξέρω όμως με πόσο ενδιαφέρον όταν από το 59' μέχρι το 20,' έχουμε δει χιλιάδες ανάλογες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Και το 1983 προσπάθησε ο Spielberg, ο Landis, και άλλοι να αναβιώσουν στον κινηματογράφο την σειρά, με σχετική αποτυχία.

Το μόνο ίσως ενδιαφέρον που θα βρουν μερικοί στον νέο κύκλο , είναι η πληθώρα των μαύρων ηθοποιών που θα τους βλέπουμε όλο και περισσότερο από εδώ και πέρα, σε ταινίες και σειρές.

Γιάννης Πετρίδης