Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Μηνύει πρώην υπάλληλο του για binge watching στο γραφείο

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Μηνύει πρώην υπάλληλο του για binge watching στο γραφείο

Πρώην στέλεχος της εταιρείας παραγωγής του Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν σταματούσε να βλέπει «Φιλαράκια» στο γραφείο και να χρεώνει την εταιρική κάρτα με delivery.

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη έχει πρώην υπάλληλος του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, καθώς η Canal Productions (σ.σ. η εταιρεία παραγωγής του διάσημου ηθοποιού) κατέθεσε μήνυση, ζητώντας αποζημίωση 6 εκατ. δολαρίων. Η Τσέις Ρόμπινσον ήταν μέχρι τον περασμένο Απρίλιο (όταν και υπέβαλε την παραίτησή της), αντιπρόεδρος Παραγωγής και Οικονομικών στην Canal. Οι ετήσιες απολαβές της έφθαναν τα 300.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το περιοδικό Variety, η μήνυση έγινε λόγω ανεξέλεγκτου binge watching τηλεοπτικών σειρών και χρέωσης υπέρογκων ποσών σε delivery εν ώρα εργασίας. Με απλά λόγια η Ρόμπινσον αντί να εργάζεται για να δικαιολογήσει τον μισθό της, δεν σταματούσε να βλέπει τηλεοπτικές σειρές στο γραφείο, καταναλώνοντας παράλληλα εκλεκτά εδέσματα από πανάκριβα εστιατόρια, τα οποία και χρέωνε στους εταιρικούς λογαριασμούς.

Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι η υπάλληλος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα «Φιλαράκια», καθώς μπόρεσε να δει... 55 επεισόδια μέσα σε 4 ημέρες τον Ιανουάριο.

Στη μήνυση που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Η παρακολούθηση προγραμμάτων στο Netflix δεν ήταν σε καμία περίπτωση σχετική με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες της Ρόμπινσον. Γινόταν για την προσωπική της ψυχαγωγία, διασκέδαση και ευχαρίστηση σε ώρες που πληρωνόταν για να εργάζεται».

Τον Ιανουάριο το πρώην στέλεχος της Canal είδε επίσης μέσα σε 4 ημέρες στο γραφείο:

20 επεισόδια από το «Arrested Development» και
10 από το «Schitt's Creek».
Δεν σταματούσαν να έρχονται τα delivery

Τις ημέρες αυτές, μάλιστα, φρόντιζε να χρεώνει την εταιρική κάρτα, παραγγέλνοντας από ακριβά εστιατόρια, όπως το Javiar San Franscico και το Paola’s Restaurant (όπου η μίνιμουμ παραγγελία είναι 28 δολάρια). Σύμφωνα με τη μήνυση, μέσα σε χρονικό διάστημα 2 ετών η Ρόμπινσον «φόρτωσε» τους εταιρικούς λογαριασμούς με «αδικαιολόγητες» χρεώσεις. Συγκεκριμένα:

12.696,65 δολάρια για φαγητό από το Paola’s Restaurant, καθώς και
8.923,20 δολάρια για γλυκά από το Dean and Deluca και τρόφιμα-ποτά από το Whole Foods.
Και 32.000 δολάρια σε ταξί

Το... κερασάκι στην τούρτα, τα 32.000 δολάρια για ταξί, καθώς και τα χιλιάδες ταξιδιωτικά μίλια του ίδιου του Ρόμπερτ Ντε Νίρο που χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις της με αεροπλάνα.

via