Ήρθε η ώρα να πάρει το όσκαρ η Glenn Close;

Ήρθε η ώρα να πάρει το όσκαρ η Glenn Close;

Ήρθε επιτέλους η ώρα να μιλήσουμε γι' αυτή τη σπουδαία ηθοποιό που ελπίζω ότι το 2019 θα πάρει επιτέλους το όσκαρ.

Το ότι κέρδισε την χρυσή σφαίρα δεν σημαίνει βέβαια απολύτως τίποτα, μια και μιλάμε για το υπέρτατο βραβείο του κινηματογράφου, που είναι τα όσκαρ.

Είδα χθες την τελευταία ταινία της The Wife, όπου δίνει για μία ακόμα φορά ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας με μία από τις πιο εσωτερικές ερμηνείες που έχουμε δει στην καριέρα της.

Όλο το φιλμ είναι επάνω της, αλλά την βοηθάει οπωσδήποτε με την δική του ερμηνεία και ο άλλος καλός ηθοποιός, Jonathan Pryce.

Υπάρχουν στιγμές που συγκλονίζει μόνο βλέποντας το βλέμμα της και μια σκηνή προς το τέλος είναι τόσο σπουδαία που μόνο γι' αυτή μπορεί να κερδίσει το όσκαρ.

Διαβάζετε ένα κείμενο που μιλάει για την υποψηφιότητα της Glenn Close για τα όσκαρ, χωρίς να έχουν βγει ακόμα οι υποψηφιότητες.

Είμαι όμως τόσο σίγουρος ότι πρέπει να είναι υποψήφια, ώστε το διακινδυνεύω και συνεχίζω στο ίδιο μοτίβο λέγοντας ότι δεν θα ήθελα να την δω να μπαίνει μέσα στους 3 πρώτους ηθοποιούς με τις περισσότερες υποψηφιότητες, χωρίς να έχουν πάρει το όσκαρ.

Ήδη με τις 6 που έχει χωρίς βράβευση είναι μαζί στην ίδια θέση με τις Deborah Kerr και Thelma Ritter.

Στις δύο πρώτες θέσεις φιγουράρουν δύο θρυλικά ονόματα, ο Richard Burton με 7 και ο Peter O' Toole με 8.

H Glenn Close είναι μία από τις σπουδαιότερες γυναίκες στον κινηματογράφο, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε εδώ και 40 χρόνια.

Δείτε μερικές από τις ερμηνείες της στο παρελθόν για να καταλάβετε γιατί μιλάω, ιδιαίτερα στο Dangerous Liasons και στο Fatal Attraction.

Ήμουν τυχερός που την είδα στο θέατρο, στο πρώτο ανέβασμα στο LA του Sunset Boulevard και ήταν σκέτη μαγεία, αργότερα στην επιστροφή της σ'αυτό το ρόλο στο Broadway, πήρε το βραβείο Tony.

Έχει πάρει και βραβείο Emmy.

Αν πάρει το όσκαρ θα λυπηθώ μόνο που δεν θα το πάρει η πρωταγωνίστρια του Γιώργου Λάνθιμου Olivia Colman που πήρε χθες την χρυσή σφαίρα και που επίσης είναι σπουδαία σ' αυτό στο ρόλο της Βασίλισσας Άννας.

Η Coleman θα γίνει ακόμια πιο γνωστή μέσα στο '19, αφού υποδύεται την Βασίλισσα Ελισάβετ στην σούπερ πετυχημένη σειρά The Crown.

Μην υποτιμάμε όμως και την Lady Gaga που μπορεί να μην φτάνει την ερμηνεία αυτών των δύο, γιατί αυτοί που ψηφίζουν στα όσκαρ δεν σκέφτονται όπως αυτοί που ψηφίζουν στις χρυσές σφαίρες και ενώ βράβευσαν την Barbra Streisand, και την Judy Garland με τα προηγούμενα A Star Is Born στην κατηγορία Musical or comedy, την Gaga την έβαλαν στην κατηγγορία δράματος.

Γιάννης Πετρίδης