Ρεκόρ για το νέο Halloween

Ρεκόρ για το νέο Halloween

Στην πρεμιέρα της, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η «Νύχτα με τις Μάσκες» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, συγκέντρωσε 77.5 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box-office, καταρρίπτοντας μια σειρά από σπουδαία ρεκόρ.

Είναι το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα Οκτωβρίου όλων των εποχών. Το πρώτο είναι το «Venom», που άνοιξε μόλις τρεις εβδομάδες πριν, με 80 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις. Θα είναι το πιο εμπορικό της σειράς των «Halloween», με διαφορά. Η πρώτη ταινία του 1978 παραμένει η πιο εμπορική, με 184 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις (προσαρμοσμένες στα σημερινά δεδομένα).

Είναι το καλύτερο άνοιγμα από τη σειρά. Το προηγούμενο είχε το «Halloween» του Ρομπ Ζόμπι, το 2007, με 26 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι το καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών με ηρωίδα που η ηλικία της να είναι άνω των 50 ετών. Ο λόγος για την 59χρονη Τζέιμι Λι Κέρτις.

Είναι το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα για ακατάλληλη ταινία τρόμου. Η πρώτη είναι το «It», με άνοιγμα 123 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν συνεχίζει την ιστορία από το σημείο που τη σταμάτησε ο Τζον Κάρπεντερ, το 1978. Τέσσερις δεκαετίες μετά από την πιο τρομακτική νύχτα του Halloween, ο εφιάλτης της Λόρι Στρόουντ επιστρέφει όταν έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τον μασκοφόρο Μάικ Μάγερς, σε μια συνέχεια που συναγωνίζεται την πρωτότυπη σε σασπένς, νοσταλγία και τρόμο.

Πηγή: Ναυτεμπορική