Τραγική σύμπτωση με την πραγματική ζωή η σειρά του netflix «13 Reasons Why»

Τραγική σύμπτωση με την πραγματική ζωή η σειρά του netflix «13 Reasons Why»

Στο νεανικό δράμα του Netflix, μια κοπέλα στέλνει 13 κασέτες σε όλους όσους θεωρεί πως ευθύνονται για την αυτοκτονία της.

Το 13 Reasons Why, η Αμερικανική τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα «Δεκατρία Γιατί» του 2007 από τον Τζέη Άσερ, εξιστορεί την ιστορία της Χάνα Μπέικερ, μιας μαθήτριας λυκείου, η οποία δίνει τέλος στη ζωή της.

Δύο βδομάδες μετά τον θάνατο της ο συμμαθητής της Κλέι βρίσκει έξω από τη πόρτα του σπιτιού του ένα πακέτο με το όνομά του. Όταν το ανοίγει, ανακαλύπτει 7 κασέτες που έχουν ηχογραφηθεί από τη Χάνα, πρώην συμμαθήτρια και κρυφό του έρωτα.

Υπάρχουν 13 διαφορετικές ηχογραφήσεις, ο Κλέι βάζει την πρώτη κασέτα να παίξει. Η φωνή της Χάνα του ανακοινώνει ότι είναι κι εκείνος ένας από τους δεκατρείς λόγους που την οδήγησαν στην οριστική της απόφαση. Του λέει επίσης ότι αν έχει το κουράγιο να ακούσει τις κασέτες, θα μάθει το γιατί. Ο Κλέι περνάει μέρες διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης με οδηγό τη Χάνα. Γίνεται μάρτυρας του πόνου της και μαθαίνει ότι, κάποιες φορές, ακόμα και το παραμικρό γεγονός μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας – θετικά ή αρνητικά.

Στην πραγματική ζωή, ένα 15χρονος μαθητής της Α’ Λυκείου από την Αργυρούπολη, έβαλε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, αφήνοντας δίπλα του ένα σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι πήρε την μοιραία απόφαση καθώς δεν άντεχε το bullying που δεχόταν από συμμαθητές του. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, στο σημείωμα αναφέρεται σε πρόσωπα και περιστατικά.

35460346584976 578

Όλα τα επεισόδια της σειράς κυκλοφόρησαν στο Netflix στις 31 Μαρτίου του 2017.

*Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία*