Amy Adams: Γιατί δεν μίλησα για τη διαφορά μισθών ανδρών-γυναικών...

Amy Adams: Γιατί δεν μίλησα για τη διαφορά μισθών ανδρών-γυναικών...

Δεν ήθελε να φανεί «αχάριστη». Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο όλον αυτόν τον καιρό η Έιμι Άνταμς δεν μιλά για τη διαφορά μισθών ανδρών-γυναικών στο Χόλιγουντ. Παρότι βρέθηκε στο επίκεντρο δίνης συζητήσεων για διακρίσεις φύλου στη βιομηχανία του θεάματος πολύ πριν εμφανιστούν τα κινήματα #MeToo και Time's Up.

«Αχάριστη» απέναντι σε ποιον, όμως; Η απάντηση της σταρ του «Nocturnal Animals» έχει ενδιαφέρον, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Το 2014, μετά από χακάρισμα χιλιάδων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Sony, αποκαλύφθηκε ότι τόσο η Έιμι όσο και η συμπρωταγωνίστριά της στο «American Hustle» Τζένιφερ Λόρενς αμείφτηκαν με σημαντικά μικρότερα ποσά από ό,τι οι Μπράντλεϊ Κούπερ και Κρίστιαν Μπέιλ. Η Λόρενς δεν κράτησε το στόμα της κλειστό, η Έιμι δίσταζε να σχολιάσει.

Αποκάλυψε το γιατί, σε συνέντευξη που έδωσε προσφάτως στην εφημερίδα «The Daily Telegraph»: «Ο κάθε ένας ήθελε να μιλήσω για το πώς αισθάνθηκα γι' αυτό, αλλά εγώ θέλω ν' αγωνιστώ για τους ανθρώπους που είναι εκτός της δικής μας βιομηχανίας. Άρα, το να βγω και να φανώ αχάριστη για το πόσα πληρώνομαι ως ηθοποιός, απλά δεν ήταν σωστό» δήλωσε ο Έιμι