Η πραγματική εικόνα της όντως πιο πετυχημένης ταινίας όλων των εποχών

Η πραγματική εικόνα της όντως πιο πετυχημένης ταινίας όλων των εποχών

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

Mε αφορμή την ανάρτηση για την εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών και τα σχόλια φίλου του site στο θέμα https://www.apotis4stis5.com/film-tv/filmtv/30509-black-panther-kseperase-ton-titaniko

Ακολουθεί μια λίστα με αυτό που νομίζω ότι είναι ότι πιο κοντινό στην πραγματική εικόνα της όντως πιο πετυχημένης ταινίας όλων των εποχών.

Τα στοιχεία με τα έσοδα των φιλμ χωρίς τιμαριθμική αναπροσαρμογή τα άντλησα από το site www.boxofficemojo.com και αφορούν τις παγκόσμιες επιδόσεις των ταινιών σε δολάρια.

pinakas 32456

Κάνοντας την αυθαίρετη παραδοχή ότι η τιμή του εισιτηρίου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αυτό της αμερικάνικης αγοράς, όπως αυτό μεταβαλλόταν από το 1910 - 2018 και υπολογίζοντας τη χρονιά κυκλοφορίας των ταινιών, βγήκαν μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα όσο να αφορά το πόσοι είδαν τις ταινίες, το πραγματικό για μένα βαρόμετρο επιτυχίας.

ΥΓ. Θα είχε τρομερό ενδιαφέρον αν υπήρχε ανά χώρα σε κάποιο βιβλίο το πραγματικό 100% νούμερο θεατών σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναρωτιέμαι βέβαια και ποιές χώρες περιλαμβάνουν οι παγκόσμιοι τζίροι των φιλμ μια που υπήρχαν δεκαετίες πολιτιστικής απομόνωσης γιγάντων, βλέπε Κίνα, Ρωσία.