Πολ Τόμας Άντερσον: Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τη σκηνοθεσία

Πολ Τόμας Άντερσον: Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τη σκηνοθεσία

Ο Πολ Τόμας Άντερσον κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ τη σκηνοθεσία. Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Αόρατη Κλωστή», που ήταν υποψήφια για πέντε Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρώτου αντρικού ρόλου, δεύτερου γυναικείου και πρωτότυπης μουσικής) σε συνέντευξή του τόνισε ότι «αυτό θέλω να κάνω (να σκηνοθετώ) όσο μπορώ να το κάνω».

Ο Άντερσον απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο οι σκηνοθέτες μπορούν να διατηρήσουν στην καριέρα τους ένα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο σημείωσε ότι είναι δύσκολο για πολλούς σκηνοθέτες να συμπληρώσουν πολλές δεκαετίες αξιοσημείωτης δουλειάς. Ωστόσο ο ίδιος έχει καταφέρει από το 1996 που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό με την ταινία μεγάλου μήκους «Hard Eight» μέχρι και την ταινία του «Αόρατη Κλωστή» να έχει μία καριέρα συνεχώς ανοδική.

«Υπήρξε μία έκθεση για την υγεία των μελών του Συμβουλίου Σκηνοθετών Αμερικής η οποία έλεγε ότι το προσδόκιμο ζωής των σκηνοθετών είναι τα 57 τους χρόνια», είπε χαμογελώντας ο Άντερσον και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κινηματογραφιστές που μπορεί να σας αρέσει η δουλειά τους στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος τους».

Ανάφερε επίσης ότι ακόμα κι αν η καριέρα του κάνει «κοιλιά» αυτός αγαπάει τόσο πολύ το να κάνει ταινίες που ποτέ δεν τα παρατούσε.