Η μεγάλη εβδομάδα και το Σινεμά σε άλλες εποχές

Η μεγάλη εβδομάδα και το Σινεμά σε άλλες εποχές

Από τον Κώστα Ζουγρή

Στο μακρινό παρελθόν οι ημέρες του ΠΑΣΧΑ πήγαιναν παρέα με τις ανάλογες κινηματογραφικές ταινίες με θρησκευτικό περιεχόμενο.

Όλοι οι κινηματογράφοι έπαιζαν ταινίες με ανάλογο περιεχόμενο, ενώ σε μεγάλο βαθμό το ίδιο έκαναν και τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ο Χιτών, 10 εντολές, Ο Βασιλεύς των Βασιλέων, Jesus Christ Superstar (αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι αν παίχτηκε σε περίοδο ΠΑΣΧΑ, μάλλον όχι γιατί νομίζω το είχα δει νωρίτερα στο Αττικόν ή τον Απόλλωνα).

Ανάλογες ήταν και οι ραδιοφωνικές εκπομπές στην Μεγάλη Εβδομάδα με τον Πετρίδη να αξιοποιεί κάθε soundtrack με θρησκευτικό περιεχόμενο, ενώ από την Μεγάλη Τρίτη έπεφταν οι τόνοι.

Μου άρεσαν όπως πάντα τα τραγούδια από το Jesus Christ Superstar και απόλαυσα το Day By Day από το Godspell που είναι από τα αγαπημένα μου.

Ο Γιάννης ακούει κάθε εκπομπή του που είναι ηχογραφημένη με θρησκευτική κατάνυξη, βασικά για να διαπιστώσει αν όλα έχουν γίνει τέλεια.

Θυμάμαι, ειδικά στην δεκαετία του '70 είχαμε κάνει εκπομπές στο βράδυ της Ανάστασης, αφού από τότε ήμασταν τα αγαπημένα παιδιά της ΕΡΤ που μπορούσαν να καλύψουν τα πάντα.

Στο κλίμα των ημερών ποια είναι για σας η αγαπημένη σας κινηματογραφική ταινία με θρησκευτικό περιεχόμενο;