24354356467

 

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα συμμετάσχει ως αφηγητής στο ντοκιμαντέρ «Never Stop Dreaming: The Life and Legacy of Shimon Peres» (Ποτέ μην σταματάς να ονειρεύεσαι: Η ζωή και η κληρονομιά του Σιμόν Πέρες).

 

Πρόκειται για την 16η ταινία παραγωγής της Moriah Films, του κινηματογραφικού τμήματος του Κέντρου Simon Wiesenthal (Σιμόν Βίζενταλ), στο Λος Άντζελες.

 

Η εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών επικεντρώνεται σε ντοκιμαντέρ με θέμα την εμπειρία των Εβραίων, καθώς και επίσης τα σύγχρονα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Δύο από τις ταινίες, το φιλμ «Genocide» και το «The Long Way Home» έχουν κερδίσει βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

 

Εννέα μήνες προτού πεθάνει ο 92χρονος Ισραηλινός πολιτικός, Σιμόν Πέρες ζήτησε από την Moriah Films να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του. Στην ταινία «Never Stop Dreaming» περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με τους πρώην Προέδρους των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, Τζορτζ Μπους, Μπαράκ Ομπάμα, τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ και τη Μπάρμπαρα Στράιζαντ. Η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες αργότερα φέτος.

 

«Αναβάλλαμε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ μας για τον πρώτο πρωθυπουργό του Ισραήλ, Νταβίντ Μπεν Γκουριόν για να αρχίσουμε να εργαζόμαστε για το Never Stop Dreaming» δήλωσε ο σκηνοθέτης, Ρίτσαρντ Τρανκ.

 

«Συγκεντρώσαμε περίπου 50 ώρες βίντεο με τον Σιμόν και μας εντυπωσίασε το πώς ήθελε να συνεχίσει να μαθαίνει. Είπε ότι τα όνειρα είναι αυτά που τον κρατούσαν νέο» υπογράμμισε ο Τρανκ, σύμφωνα με το Variety.

 

 Πηγή: ΑΠΕ