Ποια είναι η καλύτερη μουσική επένδυση ταινίας αυτή τη χρονιά

Ποια είναι η καλύτερη μουσική επένδυση ταινίας αυτή τη χρονιά

Από τον Γιάννη Πετρίδη

Πρώτα πρέπει να εξηγηθώ. Θεωρώ τον Alexander Desplat έναν από τους κορυφαίους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής στα τελευταία 20 χρόνια.

Θα έπρεπε ήδη να έχει πάρει τουλάχιστον άλλο ένα όσκαρ, η μουσική που έγραψε για το Shape Of Water είναι πολύ καλή και έχει όλες τις προοπτικές να πάρει το βραβείο.

Ακούγοντας όμως σήμερα το πρωί και πάλι την μουσική του Jonny Greenwood από το cd που έφτασε στα χέρια μου του Original soundtrack του Phantom Thread πιστεύω ότι έχει γράψει την καλύτερη μουσική επένδυση ταινίας αυτή τη χρονιά

Έστω και αν σε μερικά κομμάτια το φάντασμα του Debussy είναι εδώ.

Είναι ένα άλμπουμ καταπληκτικής σύγχρονης κλασικής μουσικής.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου όταν είχα δει την ταινία στην Αμερική έγραφα στο site ότι θεωρώ το φιλμ του Paul Thomas Anderson από τα 2-3 καλύτερα της χρονιάς, όπως και την ερμηνεία του Daniel Day Lewis κορυφαία της χρονιάς, έστω και αν αγαπάω σχεδόν το ίδιο και τον Gary Oldman και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί θα πάρει το όσκαρ.

Μακάρι να διαψευσθώ σ' αυτές τις 4 κατηγορίες, ταινίας, πρώτου ανδρικού, σκηνοθεσίας και μουσικής επένδυσης και κάπου να βρεθεί η Αόρατη Κλωστή.

Όχι βέβαια ότι δεν είναι καταπληκτική και η Lesley Manville για την ίδια ταινία.