Salma Hayek: «Ο Weinstein απείλησε να με σκοτώσει αν δεν έπεφτα μαζί του στο κρεβάτι»

Salma Hayek: «Ο Weinstein απείλησε να με σκοτώσει αν δεν έπεφτα μαζί του στο κρεβάτι»

Η Salma Hayek μετανιώνει που δεν μίλησε νωρίτερα για τη συστηματική σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν από τον Αμερικανό παραγωγό Harvey Weinstein, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Frida.

Μιλώντας στο SuperSoul Conversations της Oprah Winfrey, η Hayek αποκάλυψε πως οι New York Times είχαν επικοινωνήσει μαζί της από τον Οκτώβριο αλλά εκείνη «δείλιασε» να μιλήσει.

«Οι Times με προσέγγισαν για να αποκαλύψω τις εμπειρίες μου σε εκείνο το πρώτο άρθρο» που έφερε στη δημοσιότητα το τεράστιο σκάνδαλο.

«Έβαλα τα κλάματα αλλά τελικά δεν πήγα», είπε στην Winfrey και συνέχισε: «Ντρεπόμουν και ένιωθα δειλή. Υποστήριζα τις κακοποιημένες γυναίκες για πάνω από δύο δεκαετίες και ξαφνικά έγινα μία δειλή»

Όταν δημοσιοποιήθηκαν οι υπόλοιπες ιστορίες, η Hayek ένιωσε πως ο δικός της πόνος ήταν συγκριτικά πολύ «μικρότερος» από το ψυχολογικό βάρος που κουβαλούσαν όσες γυναίκες μίλησαν.

Η Hayek, 51 ετών πια, θυμάται όσα πέρασε εκείνη με τον Weinstein, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Frida για λογαριασμό της Miramax.

Η Hayek είχε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό, πως ο Weinstein είχε απαιτήσει από την ηθοποιό να γυρίσει μία σκηνή σεξ με άλλη γυναίκα, με τις δύο ηθοποιούς εντελώς γυμνές. Η πίεση που δέχτηκε από τον παραγωγό οδήγησε την Hayek να υποστεί νευρικό κλονισμό στο πλατό.

Ο Weinstein συνέχισε, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, να επιχειρεί να ρίξει στο κρεβάτι τη δημοφιλή ηθοποιό.

Ο παραγωγός, που έχει κατηγορηθεί από δεκάδες ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση και ακόμα και απόπειρα βιασμού, έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες που του προσάπτει η Hayek, αν και παραδέχεται πως, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της Frida, είχε «ελαφρώς άξεστη συμπεριφορά».

Ο Weinstein υποστηρίζει ότι έπρεπε να παλέψει για να πάρει τον ρόλο η Hayek και όχι η Jennifer Lopez και πως, οποιαδήποτε ένταση με την ηθοποιό στο πλατό, βοηθούσε το φιλμ να βγει καλύτερο.

https://www.youtube.com/watch?v=PkaveikyikE

Πηγή:Yahoo